Ispiši ovu stranicu

Za opremanje senzorne sobe Grad Vukovar osigurao 2.700 eura

Za opremanje senzorne sobe Grad Vukovar osigurao 2.700 eura Foto: Valerija Lozančić

Za opremanje senzorne sobe Odjela fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije u novoj zgradi Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar, za terapiju djece s motoričko-senzoričkim smetnjama u razvoju, Grad Vukovar osigurao je 2.700 eura. Tim povodom gradonačelnik Ivan Penava, njegov zamjenik Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš posjetili su novoopremljenu senzornu sobu te se uvjerili u uspješnost terapije.

-Naime, bez obzira što Grad nije osnivač te nema zakonsku obvezu financiranja bolničkih ustanova, vodeći se brigom o unaprijeđenju zdravstvenog sustava kao i pružanja dodatne skrbi najmlađima, posebno onima u potrebi te potaknut inicijativnom i podržavajući roditelje koji su iskazali potrebu za opremanjem senzorne sobe, Grad je osigurao 2.700 eura za tu namjenu. Posebno zadovoljstvo mi je vidjeti napredak ovoga dječaka u rastu i razvoju te osmijeh na njegovom i licu njegove majke. Siguran sam kako će senzorna soba ispunjavati svoju potpunu svrhu i biti na pomoć našim malim sugrađanima, ali i svima koji takvu zdravstvenu skrb potraže u vukovarskoj bolnici- rekao je gradonačelnik Ivan Penava zahvaljujući medicinskim djelatnicima na trudu i radu.

Ravnatelj bolnice Anto Blažanović rekao je kako su vrlo ponosni na senzornu sobu.
-Senzorna soba sa svim svojim sadržajima, loptama, igračkama, njihaljkama, taktilnim i senzornim igračkama, velika je pomoć u razvoju najmlađih te se u njoj postižu nevjerojatni rezultati. Soba je živo tkivo, mijenja se i uvijek zahtjeva nove principe, načine i sredstva, stoga zahvaljujemo Gradu Vukovaru na donaciji i pomoći pri opremanju – rekao je ravnatelj Blažanović najavljujući i druge metode koje će dodatno pomoći razvoju djece.


Gabrijela Balaško iz Tovarnika, majka dječaka koji jednom tjedno koristi usluge senzorne sobe, potvrdila je koliko je vježbanje pomoglo napretku njenoga sina.
- Sin je prijevremeno rođen pa vježbamo već gotovo godinu dana. Jako smo sretni što će uskoro prohodati i što na vježbe ne moramo ići u Osijek – rekla je Balaško pohvaljujući i ostale sadržaje za djecu u gradu.

Zbog današnjeg načina života sve su češći razvojni poremećaji kod djece, a dokazano je da se ranom neurorazvojnom rehabilitacijom postižu puno bolji rezultati.
Nabavom potrebne opreme omogućuje se potrebna i pravovremena rana intervencija te cjelovitiji pristup i uspješna terapija djeci s motoričko-senzoričkim smetnjama u razvoju. Time se potiče njihov senzomotorni, emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj.
U senzornoj sobi djeca vježbaju s terapeutima, a preporučuje se i prisutnost roditelja kako bi se educirali te s djecom vježbali i kod kuće.

Pročitano 251 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić