Ispiši ovu stranicu

Održan 1.MS WALK Vinkovci

I ove godine akcija “Svaki korak se broji” održala se diljem Hrvatske uoči Svjetskog dana multiple skleroze. Uz Bundek gdje se tradicionalno već devetu godinu zaredom održava MS walk na Svjetski dan MS-a u utorak je u akciji sudjelovalo 15 gradova diljem Lijepe naše ali i u inozemstvu, a po prvi puta održano je i u Vinkovcima. Cilj je senzibiliziranje javnosti na probleme preko 7000 oboljelih od ove progresivne i neizlječive autoimune bolesti, istaknula je Petra Šepec, jedna od oboljelih od autoimune bolesti čija je pojavnost sve veća, a lijeka još uvijek nema.

- Ljudi često ne znaju reagirati kada im kažete da ste oboljeli ne razmišljajući kako njihove reakcije nekoga mogu povrijediti. Ojačati prvenstveno sebe i misliti pozitivno. Bilo je trenutaka kada sam doživjela neugodnosti. Primjerice, s 18 godina, u jednim svatovima, mama mi je morala izrezati meso na tanjuru na što je jedan čovjek u prolazu kroz šalu komentirao kakav je to red da velikoj djevojci mama reže meso – ispričala je Petra.

Dodaje kako pozitivno promišljanje, fizička aktivnost, razgibavanje te lagane šetnje pomaže oboljelila kako bi održali kvalitetu života.
- Hodali smo za sve one koji ne mogu jer svaki korak se broji. Nažalost, lijeka nema, ali imamo lijekove koji nam pomaži kod relapsa te pulsnu terapiju – zaključila je Šepec.
Članovi vinkovačkog MS Tima koji su uključili svoje brojače koraka i krenuli zajedno uz Bosut Kozarčevom i Žanićevom, hodali su jedan krug uz želju kako će, suvremena medicina i farmacija, uskoro pronaći odgovarajući lijek protiv ove opake bolesti.

Pročitano 270 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI