Ispiši ovu stranicu

Od sutra tretiranje komaraca u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U periodu od 19. do 23. svibnja 2023. godine u vremenu od 19:00 do 23:30 sati Veterinarska stanica Vukovar vršiti će tretman suzbijanja komaraca s zemlje na području Grada Vukovara i to prema sljedećem rasporedu: 

- 19. svibanj – tretman s zemlje – naselje Olajnica, Rupe, Adica, Lužac, Borovo naselje uz Bobotski kanal (Budžak, Vinkovačka ulica, Trokut, Vinogradska do Bosanske ulice)

- 20. svibanj – tretman s zemlje – naselje Olajnica, Rupe, Adica, Lužac, Borovo Naselje uz Bobotski kanal (Budžak, Vinkovačka ulica, Trokut, Vinogradska do Bosanske ulice)

- 21. svibanj - tretman s zemlje – naselje Olajnica, Rupe, Adica, Lužac, Borovo naselje uz Bobotski kanal (Budžak, Vinkovačka ulica, Trokut, Vinogradska do Bosanske ulice)

- 22. svibanj - tretman s zemlje - Centar grada , Adica, Sotin, Mitnica, Sajmište, Vučedol

- 23. svibanj – tretman s zemlje – Borovo naselje, Lipovača, Lužac, Adica, Priljevo. 

Koristit će se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravlja RH i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim mjestima, koji su bez štetnih učinaka na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

- Ipak molimo građane koji imaju problema sa zdravljem da u vrijeme akcije ne izlaze iz kuća i da zatvore prozore. Ukoliko vremenske prilike ne dozvole tretiranje, akcija će se obaviti slijedećeg dana, odnosno kada to bude moguće. Za vrijeme tretiranja komaraca pčelari trebaju skloniti košnice - poručili su iz Veterinarske stanice. 

Pročitano 320 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI