Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija projekta (P)ozdravi život

Održana završna konferencija projekta (P)ozdravi život Foto: Valerija Lozančić

U Gradskom muzeju Vukovar održana je završna konferencija projekta (P)ozdravi život, čiji je nositelj bio Grad Vukovar, a partner na projektu Udruga Liga protiv raka.

Cilj projekta bio je povećanje svijesti o važnosti preveniranja i ranog otkrivanja čestih malignih oboljenja kod muškaraca i žena te povećanje znanja o odgovornom zdravstvenom ponašanju, a kroz preventivne radionice i trodnevni Festival zdravlja građani su izravno mogli doznati brojne korisne informacije.

- Projekt je trajao 12 mjeseci tijekom kojih su održane četiri radionice kroz koje smo nastojali utjecati na svijest građana o važnosti prevencije malignih oboljenja, samopregleda i pravovremenog posjeta liječniku, a projekt je završio trodnevnim Festivalom zdravlja na kojemu je i šira javnost bila upoznata s važnošću očuvanja zdravlja. Vjerujem da je projekt bio uspješan i nadam se da ćemo i u budućnosti imati slične - rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš zahvaljujući svima koji su bili uključeni u njegovu realizaciju.

U okviru projekta održane su brojne radionice i predavanja, pregledi i savjetovanja, kao i prezentacija zdravih prehrambenih proizvoda.

Dr. Mario Begović, predsjednik Lige protiv raka grada Vukovara rekao je kako su ostvarili zadani cilj jer je predavanja i radionice pratio velik broj građana.
-Drago mi je da je odaziv na radionice bio velik jer, s jedne strane, liječnici pružaju jako puno, ali s druge vi kao dionici vlastitog zdravlja morate isto učiniti nešto po tom pitanju. Stoga, ukoliko smo aktivnostima kroz ovaj projekt uspjeli spasiti samo jedan život, već smo napravili jako puno – zaključio je dr. Begović.

Ukupna vrijednost projekta  je 46.315,80 eura (348.966,38 kuna), od čega je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala 85% vrijednosti, dok je preostalih 15% sufinancirano sredstvima državnog proračuna.

 

Pročitano 213 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić