Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar slavi svoj dan

Grad Vukovar slavi svoj dan Foto: HRV/Matea Karlović

Danas, 3. svibnja obilježava se Dan grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

Proslava će tradicionalno započeti izvedbom Johanna Straussa „Na lijepom plavom Dunavu“ koja će putem mobilnog razglasa u ranim jutarnjim satima proći ulicama grada.
Uslijedit će odavanje počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata svim hrvatskim braniteljima Vukovara, sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova te svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj će nazočiti i predsjednik Zoran Milanović.

Pod nazivom „Mladost i radost Vukovara“ organiziran je Cvjetni korzo u kojemu će sudjelovati djeca vukovarskih vrtića, Mažoretkinje grada Vukovara te Gradski puhački orkestar Vukovar. Za najmlađe će cijeli dan biti na raspolaganju igraonica na otvorenom – Pagoland, a moći će uživati i u mađioničarskim trikovima.

Svim građanima je, uz predočenje osobne iskaznice, omogućen besplatan ulaz u sve vukovarske muzeje te Vukovarski vodotoranj.
Dan će se privesti kraju s programom „Volim lokalno“ – glazbenim programom kulturno-umjetničkih društava Vukovara, koncertom TS Bećarski inat koji će započeti u 21 sat na Trgu Republike Hrvatske te vatrometom.

Pročitano 275 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić