Ispiši ovu stranicu

Natjecanje "Sigurno u prometu" za učenike u dobi od 10 do 12 godina

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Autoklub Vinkovci, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom, organizira županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2023“.

Natjecanje će se provesti u subotu, 22. travnja s početkom u 9 sati u prostoru Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima, Hrvatskih žrtava 11.

- Svrha i cilj natjecanja je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu kao vozača bicikala i pješaka. Natjecanje se sastoji od dva dijela: teorijskog gdje će se provjeravati znanje o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te praktičnog dijela u kojem će sudionici upravljati biciklom prema točno utvrđenom sadržaju. Natjecanje učenika u dobi od 10 do 12 godina određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja „Sigurno u prometu“ koji je donio Upravni odbor Hrvatskog autokluba i koji je usklađen s europskim pravilima natjecanja FIA klubova - rekla je policijska službenica za odnose s javnošću Policijske uprave vukovarsko-srijemske Ana Mišić.

Četiri natjecatelja, dvije djevojčice i dva dječaka, koji postignu najbolje rezultate na županijskom natjecanju, natjecat će se na državnom natjecanju koje organizira Hrvatski autoklub.

Pročitano 274 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI