Ispiši ovu stranicu

Putem mjere Javni radovi zaposleno 15 Vukovaraca

Dodjela ugovora zaposlenima kroz mjeru Javni radovi Dodjela ugovora zaposlenima kroz mjeru Javni radovi Foto: Sandra Grgić

Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje,  kroz mjeru Javni radovi, zaposlio je 15 osoba putem programa Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara.

Program Javnog rada traje 6 mjeseci i to u razdoblju od 17. travnja 2023. do 16. listopada 2023. godine.

Plaće sedam zaposlenih u cijelosti financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, a plaće osam zaposlenika sufinanciraju Zavod i Grad Vukovar s 50 posto.

Djelatnici programa Javnih radova radit će na uređenju okoliša na području grada Vukovara, a ukupna vrijednost programa je 64.800 eura odnosno 488.235,60 kuna.

 Ugovore zaposlenim djelatnicima uručili su danas gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar.

- Ovo je sedma godina kako provodimo program Javnih radova u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem. Iako je vremenski ograničena na šest mjeseci, mjera ima veliki značaj za teže zapošljive osobe, a doprinosi i razvoju našega grada. Djelatnici programa zajedno s Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo doprinose ljepšem izgledu grada – naglasio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Jasna Kolar predstojnica Područnog ureda Vukovar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje naglasila je kako je kroz ovu mjeru, u sedam godina, a na području Grada Vukovara zaposleno 355 osoba.

- U suradnji s Gradom Vukovarom već sedam godina provodimo ovu mjeru na području naše jedinice lokalne samouprave i u sedam godina kroz nju je zaposleno 355 osoba za što je utrošeno 1,1 milijun eura. To je otprilike 42 posto od ukupnog broja zaposlenih na razini Područnog ureda gdje je zaposleno oko 845 osoba i utrošeno nešto malo manje od 3 milijuna eura. Mjera Javni radovi namijenjena je jedinicama lokalne samouprave i organizacijama civilnog društva i ona mora imati obilježje društveno korisnog rada, a prednost uvijek imaju programi koji su iz područja socijalne skrbi, komunalne djelatnosti i edukacije. Četiri su ciljane skupine koje se mogu financirati u okviru ovoga programa. Dvije ciljane skupine mogu biti financirane u 100 postotnom iznosu, a dvije skupine sufinanciramo u iznosu od 50 posto. U 100 postotnom iznosu financiraju se osobe koje imaju otežani pristup tržištu rada, to su recimo roditelji s četvero i više djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju, azilanti i beskućnici dok sa 50 posto financiramo osobe koje koriste zajamčenu novčanu naknadu pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad i osobe koje su duže od 24 mjeseca u evidenciji – rekla je Kolar dodajući kako sukladno programu Europske unije, koji je usmjeren na dugotrajno nezaposlene osobe te njihovo uključivanje u mjere aktivne politike zapošljavanja, postoji mogućnost dodatnih zapošljavanja kroz mjeru Javnih radova.

Pročitano 388 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI