Dobitnike nagrade Suncokret ruralnog turizma primio župan Damir Dekanić

Dobitnike nagrade Suncokret ruralnog turizma primio župan Damir Dekanić Foto: Marija Molnar

U Palači Srijem u Vukovaru upriličen je svečani prijem za dobitnike nagrade Suncokret ruralnog turizma iz Vukovarsko-srijemske županije.

Župan Damir Dekanić čestitao je svim dobitnicima kojih je iz naše županije ukupno pet u nekoliko kategorija, istaknuvši ogroman potencijal za razvoj ruralnoga turizma u našoj županiji. Riječ je o Adrenalinskom parku Bosut Rokovci – Andrijaševci koji je dobio zlatnu povelju u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru . Srebrnu povelju u kategoriji Tradicijska (ruralna) domaćinstva osvojila je Kuća za odmor Šokačka Lady iz Županje, a srebrnu povelju u kategoriji Ruralno turistički projekti dobila je županjska manifestacija Šokačko sijelo. Brončanu povelju u kategoriji Ruralno turistički projekti osvojili su Stanarski susreti udruge Šokadija Babina Greda. Posebno priznanje za očuvanje tradicije pčelarenja i pčelarsku etnozbirku u kategoriji Ruralno turistički projekti uručeno je OPG-u Pčelarstvo Knežević za Muzej pčelarstva u Šiškovcima.

- Uporno tvrdim i siguran sam da imamo veliki potencijal u turizmu općenito ne samo ruralnom iako on može biti okosnica za razvoj cjelokupnog turizma u našoj županiji. Uvijek su potrebne investicije, no investitori neće doći sami nego onda kada vide da ovdje ima duha i promišljanja o turističkom razvoju. Ovoliko zainteresiranih, projekata i nagrađenih govore da imamo i duha i ideja, treba nam još malo dobrih investitora i mislim da ćemo krupnim koracima krenuti naprijed – naglasio je Dekanić.

Na prijemu su bili zamjenik župana Franjo Orešković, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Majda Jakša te Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo koja organizira tradicionalnu dodjelu Suncokreta ruralnoga turizma. Riječ je o projektu u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost te povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija.

 

Pročitano 237 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase