Ispiši ovu stranicu

Pevex i ove godine financira rad Pučke kuhinje u Vukovaru

Pevex i ove godine financira rad Pučke kuhinje u Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo potpisali su u uredu gradonačelnika Ugovor o donaciji sredstava za financiranje redovitog rada Pučke kuhinje u Vukovaru vrijedan 250.000 kuna.

Ovo je već sedma godina za redom kako tvrtka Pevex d.d. ovom humanom gestom uvelike olakšava rad Pučke kuhinje, a ugovor je sklopljen na godinu dana. U prosjeku ove godine na mjesečnoj razini uvjete o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji ispunjava 63 korisnika.

Zahvaljujući na donaciji, gradonačelnik Penava je rekao kako im je ova tvrtka dugogodišnji partner na čitavom nizu projekata, ali ovaj je najvažniji.
-Raduje me što u tvrtki Pevex imamo pouzdanog partnera i što tvrtku vode ljudi koji imaju socijalnu osjetljivost prema građanima u potrebi. Misleći na najpotrebitije i kroz zajedničku kvalitetnu suradnju radimo na korist zajednici, a to ćemo nastaviti i u idućoj godini - rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujući na suradnji i na brojnim drugim projektima.

Predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo rekao je da kao jedna odgovorna kompanija žele pomagati svim osobama u potrebi.
-Pevex je kao kompanija posebno senzibiliziran za naše najosjetljivije i najranjivije građane. Zbog toga nam je drago da već sedam godina financijski pomažemo rad Pučke kuhinje u Vukovaru te i time pokazujemo kako smo kao kompanija društveno savjesni i odgovorni. Blagdansko vrijeme za nas nije samo doba godine kad jedni drugima poželimo sve najbolje, već je i prilika da konkretnom pomoći učinimo život boljim onima koji ne mogu bez naše pomoći- poručio je Bubalo čestitajući svima nadolazeće blagdane.

Pročelnik Josip Paloš podsjetio je kako je rad Pučke kuhinje u Vukovaru započeo 7. srpnja 2015. godine kao plod odlične suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara i od tada im Pevex značajno pomaže.

Usluge Pučke kuhinje u prosjeku ove godine mjesečno koristi 63 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji, od čega njih 35 pravo ostvaruje preko Grada Vukovara.

 

Pročitano 335 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić