Ispiši ovu stranicu

Domovinski pokret Vukovar odao počast prvom hrvatskom predsjedniku

Podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru, u povodu 23. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika izaslanstvo Domovinskog pokreta zapalilo je svijeće i odalo počast dr. Franji Tuđmanu.


Predsjednica Domovinskog pokreta Vukovar Ivana Mujkić naglasila je kako se na ovaj način prisjećaju najveće ličnosti u novijoj hrvatskoj povijest te podsjetila na jednu od njegovih važnijih odluka.
- Zaslužan za ostvarenje višestoljetnog sna svih hrvata koji je vodio Hrvatsku kroz Dmovinski rat, a za Vukovar je učinio puno kroz mirnu reintegraciju koja je provedena na takav način da smo se ovdje vratili mirnim putem, uspostavili ponovno vlast i vratili Hrvate u njihove domove. Ovim polaganjem vijenca želimo odati poštovanje i iskazati svojku zahvalnost, ali i prenjeti taj osjećaj mlađoj generaciji, važno je čuvati ovu uspomenu – podsjetila je.

Prvi hrvatski predsjednik  dr. Franjo Tuđman, bio je utemeljitelj suvremene hrvatske države i Hrvatske demokratske zajednice. Zaslužan je za međunarodno priznanje Republike Hrvatske i oslobađanje cijeloga njenoga teritorija od okupacije tadašnje JNA i srpskih paravojnih postrojba.

Pročitano 346 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI