Ispiši ovu stranicu

In memoriam Miroslav Tunjić

Sudjelovali su učenici škola sa županjskoga područja Sudjelovali su učenici škola sa županjskoga područja PUVS

U Županji je održan preventivno-edukativni program „In memoriam Miroslav Tunjić - Živim život bez nasilja“ s ciljem podsjećanja mladih na pogubnost nasilja i poticanje na aktivan doprinos u izgradnji kulture dijaloga i međusobnog uvažavanja.

Nagrađeni su odabrani učenici promotori nenasilja, a posjetili su Postaju granične policije Županja u čijem su prostoru pogledali muzejski postav policije „Soba sjećanja“ u kome su izloženi dijelovi policijske opreme, oznaka, registracijskih oznaka, fotografija, predmeti i oružja iz Domovinskog rata.
Zajednička poruka promotora nenasilja je: „Nitko ne zaslužuje biti zlostavljan! Aktivno se usprotivite nasilju, prijavite nasilje, pomozite žrtvi nasilja”.

Oko ponoći 13./14. studenog 2010. godine u Gradištu dvojica mladića su bez ikakva motiva i razloga pretukli tada 17-godišnjeg Miroslava Tunjića i u takvom stanju ga ostavili na cesti gdje je na njega naletio automobil i nanio mu ozljede od kojih je nakon nekoliko sati preminuo u vinkovačkoj bolnici.
Miroslavova smrt nije zaboravljena i njegovo je ime ušlo u materijale svih preventivnih programa o nenasilju koje Ministarstvo unutarnjih poslova već godinama intenzivno provodi.

Organizator je obilježavanja Policijska uprava vukovarsko srijemska uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Županje.

Pročitano 336 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun