Ispiši ovu stranicu

Novi studijski program Edukacijska rehabilitacija

Novi studijski program Edukacijska rehabilitacija Foto: arhiva HRV

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku pokreće novi studijski program, preddiplomski sveučilišni studij Edukacijske rehabilitacije.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku može se pohvaliti novim studijskim programom. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti pokreće preddiplomski sveučilišni studij Edukacijske rehabilitacije. Zainteresirani se na studij mogu upisati na jesenskom upisnom roku, istaknuo je dekan Damir Matanović.

- Prateći preporuke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i uočeni manjak stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti prepoznali su potrebu za pokretanjem studijskog programa Edukacijske rehabilitacije, što se, uz timski rad i suradnju i ostvarilo-rekao je Matanović.

Studij Edukacijske rehabilitacije prima 40 studenata državljana Europske unije i dva strana studenta. Na državnoj maturi potrebno je polagati višu razinu mature iz hrvatskog jezika te osnovne razine mature iz matematike i stranog jezika. Osim uspjeha na maturi i prosjeka svih ocjena iz srednje škole, kandidatima je obvezna dodatna provjera specifičnih znanja, vještina i sposobnosti koja će se provesti u obliku motivacijskog razgovora, pojasnio je Matanović.

Prijave su otvorene u sustavu Postani student do 9. rujna ove godine. Motivacijski razgovori provodit će se u periodu od 12. do 14. rujna u prostorijama Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, o čemu će kandidati biti pravovremeno obaviješteni.

 

 

Pročitano 547 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI