Ispiši ovu stranicu

Klub varaždinskih branitelja na prijemu u Gradu Vukovaru

Članovi varaždinskih branitelja na prijemu kod gradonačelnika Članovi varaždinskih branitelja na prijemu kod gradonačelnika Foto: Sandra Grgić

Članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995. dopješačili su u petak iz Varaždina u Vukovar gdje ih je dočekao gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Članovi Kluba varaždinskih branitelja pješače u sklopu projekta „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“ , a riječ je o pješačenju skupine branitelja od Grada Vukovara do Komarne odnosno Pelješkog mosta.

Vladimir Leskovar predsjednik Kluba varaždinskih branitelja i voditelj projekta „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“ pojasnio je kako će skupina branitelja, sudionika ovoga projekta u roku mjesec dana prešetati preko 1000 kilometara.

- Cilj ovog projekta je spojiti istok i jug Republike Hrvatske. Otvaranje Pelješkog mosta povijesni je trenutak za Republiku Hrvatsku, trenutak kada se spaja Hrvatska. Varaždinci su 1991. godine bili na svim linijama fronta u obrani Republike Hrvatske i ovo je naša akcija. Pješačit ćemo mjesec dana, a dnevno ćemo prepješačiti oko 35 kilometara. Idejni začetnik pješačenja je Nenad Kamenar član Kluba varaždinskih branitelja – rekao je Leskovar te pojasnio kako su u Grad Vukovar stigli dan ranije kako bi prikazali film „Ivan Sokač – život za Hrvatsku“, film Kluba varaždinskih branitelja koji su napravili za njihovog poginulog zapovjednika 104. brigade koji je poginuo u Pakracu na prvoj crti 28. prosinca 1991. godine.

- Sastao sam se s Klubom varaždinskih branitelja koji imaju namjeru na jedan poseban način povezati hrvatski istok i jug. Oni će sutra, od Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskoga zajedništva krenuti pješke na put od Vukovara do Komarne, a kako bi obilježili puštanje u promet Pelješki most. Čestitam im na ovoj hvalevrijednoj ideji te im želim sretan put – naglasio je gradonačelnik Penava.

Pročitano 301 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI