Ispiši ovu stranicu

Projekt "Pokretači promjena za održivi razvoj"

Projekt "Pokretači promjena za održivi razvoj" Foto: Sandra Grgić

U prostorijama Humanitarne Udruge Duga Vukovar dodijeljene su nagrade i zahvalnice učenicima Srednje škole Valpovo i Gimnazije Vukovar za aktivno sudjelovanje i doprinos projektu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske „Pokretači promjena za #održivi razvoj“ koji provodi Centar za edukaciju i informiranje potrošača sa partnerima Humanitarna udruga Duga Vukovar, Gimnazija Vukovar i Srednja škola Valpovo.

U sklopu završnog događanja predstavljen je i rad Socijalne samoposluge Duga i volonterski program Udruge s ciljem poticanja što više mladih na međugeneracijsku solidarnost, empatiju i aktivni angažman u zajednici.

- Došli smo do završnice projekta „Pokretači promjena za održivi razvoj”. Ovim smo projektom htjeli potaknuti mlade da razmišljaju o održivom razvoju te da se bave temama koje su vezane za održivi razvoj. Mladi moraju shvatiti da mogu biti pokretači u svojoj zajednici, da moraju razmišljati kritično te da svojim odlukama mogu doprinositi razvoju zajednice. Suradnjom s Humanitarnom udrugom Duga Vukovar htjeli smo osvijestiti mlade koliko je bitno surađivati s ovakvim organizacijama kao što jer HU Duga Vukovar - rekla je Anamarija Krišto projekta u Centru za edukaciju i informiranje potrošača te pojasnila kako su se mladi iz Valpova i Vukovara aktivno angažirali i prijavili na nagradni video natječaj Pokrenimo promjene za održivi razvoj.

U projektu je sudjelovalo preko 100 mladih osoba . 

Pročitano 377 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI