Vukovar spreman za doček biciklističke karavane prijateljstva

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar Foto: BK Mostar

U tijeku su pripreme za početak desete biciklističke karavane Mostar - Vukovar, a organizatori ovog događaja ističu kako sve teče po planu te da će se karavana održati od 28. travnja do 2. svibnja 2022. godine.

Biciklistička karavana krenut će 28. travnja, u 9 sati s mostarskog Trga hrvatskih branitelja (Rondo) te se zaputiti biciklima na put dug 400 kilometara.

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara biti će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljaka, Žepča, Orašja i Županje, navode organizatori.

Da je sve spremno potvrđuje najznačajniji domaćin karavane, Grad Vukovar koji je već uveliko spreman za doček svojih prijatelja iz Mostara.

- Ponosan sam što ovom prilikom mogu biti dio ove pozitivne priče i podržati ovu jubilarnu desetu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar - Vukovar. Grad Vukovar će kao i prethodnih godina dočekati biciklističku karavanu i vjerujemo da ćemo se pokazati odličnim domaćinom, kao i prethodnih godina – rekao je Filip Sušac, zamjenik gradonačelnika Vukovara.

Toni Zorić, ispred organizatora karavane je rekao kako su sretni što je Grad Vukovar još jednom prepoznao značaj ovog projekta i što će i u 2022. godini biti partner biciklističke karavane prijateljstva.

- Sudionici karavane će kao i prethodnih godina u Vukovaru imati osiguran smještaj, kao i svečani doček i večeru s čelnicima Grada Vukovara. Ove godine želja nam je da nakon posjete Spomen domu Ovčara i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, što je već i tradicija, svi zajedno posjetimo i svevremenski nacionalni spomenik Grada heroja – Vukovarski vodotoranj – rekao je Zorić.

 Organizatori navode kako je interes za sudjelovanje u karavani velik, jer naime, nakon dvije godine "korona" pauze, velik broj biciklista iskazuje interes za sudjelovanjem i posjeti svojim prijateljima u Republici Hrvatskoj.

Pročitano 502 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase