Ispiši ovu stranicu

Tradicionalna donacija mandarina Dubrovačko-neretvanske županije

Donacija mandarina Donacija mandarina Foto: VSŽ

Tradicionalna donacija mandarina Dubrovačko-neretvanske županije Vukovarsko-srijemskoj stigla je uoči Dana županije. Županu Damiru Dekaniću dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić donaciju je uručio ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju.

- Ova je donacija proizašla iz odlične suradnje dvije županije koje veže i slična tragična sudbina tijekom Domovinskoga rata. Osim emocija, veže nas i poslovna suradnja, razmjena iskustava naših agencija i ustanova koje surađuju kako bismo svojim županijama donijeli što veći napredak. Drago nam je zbog ove tradicije, dovezli smo 11 tona mandarina koje predstavljaju brend naše županije – rekao je Dobroslavić.

Župan Damir Dekanić zahvalio je na simboličnoj, ali kako je rekao, istovremeno i izuzetno vrijednoj donaciji.
-Povezala nas je slična sudbina, ratna razaranja i ratna događanja. Na sreću, ratna su vremena prošla, ali je i dalje ostala naša povezanost i prijateljstvo. Naše prijateljstvo odavno je preraslo simboličku razinu, a poslovna je suradnja svakim danom sve bolje i na tome planu očekujemo veliki napredak. Došlo je vrijeme da konačno ujedinimo zelenu i plavu Hrvatsku kako bismo sve ono što proizvodimo u našoj bogatoj Slavoniji mogli plasirati u Dubrovačko neretvanskoj županiji. Nastojat ćemo tu suradnju u narednom razdoblju produbiti kroz niz projekata - rekao je župan Dekanić te najavio uzvratni posjet s donacijom slavonskih jabuka.


Mandarine će, među ostalim, dobiti potrebiti, a voditelj Caritasa vukovarskog dekanata fra Slavko Milić, naglasio je kako Caritas djeluje više od 20 godina i skrbi o 140 obitelji, trajnih korisnika. Na donaciji je zahvalila i Ljiljana Škvorić iz Udruge Paloma rekavši kako su usrećili mnogobrojne invalidne osobe.

Pročitano 443 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić