Ispiši ovu stranicu

" Ove sezone nosi se zdravlje – Cijepite se na vrijeme protiv gripe!"

" Ove sezone nosi se zdravlje – Cijepite se na vrijeme protiv gripe!" Foto: Arhiva HRV-a

U Zagrebu je održana press konferencija na kojoj je predstavljen edukativno - javnozdravstveni projekt o cijepljenju protiv gripe "Ove sezone nosi se zdravlje - Cijepite se protiv gripe!"

Udruga poslodavaca u zdravstvu, uz partnerstvo s Ministarstvom zdravstva i partnerima, provodi edukativno javnozdravstveni projekt, uz stručne i strukovne udruge te udruge pacijenata koji su posebno rizična skupina za komplikacije gripe (Savez dijabetičkih udruga, udruga Jedra (oboljeli od astme, KOPB-a i raka pluća), Koalicija udruga u zdravstvu, te druge zainteresirane partnere).

Zahvaljujući prošloj godini i dobrom odazivu kroničnih bolesnika i građana općenito na cijepljenje protiv gripe, uz propisane epidemiološke mjere zbog pandemije uključujući maske i socijalnu distancu, imali smo mali broj slučajeva oboljelih od gripe i stavili je pod kontrolu, s oko 700.000 procijepljenih građana.

I ove sezone nosi se zdravlje – slogan je to kampanje koja je predstavljena prije početka sezone cijepljenja protiv gripe. Kao jedan od govornika na projektu, Dražen Jurković, doktor medicine i direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske je naglasio kako je cilj projekta promocija cijepljenja.

- U Hrvatskoj je jaka antivakcijska kampanja protiv cijepljenja. Ono što mi kao doktori, u zdravstvenom sustavu znamo je da je cijepljenje jedina iznimna, prava, specifična i preventivna protuepidemijska mjera, kako protiv gripe tako i protiv koronavirusa- rekao je Dražen Jurković.

Kampanjom se želi ukazati kako je Hrvatska u protekloj godini uspjela staviti gripu pod kontrolu prošle sezone, što je poticaj da i ove godine pokažemo jednaki interes za zdravlje i prevenciju komplikacija.

Pročitano 465 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI