Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

U općini Privlaka realizacija vrijednih projekata

  • Nedjelja, Lis 10 2021
  • Piše: 
U općini Privlaka realizacija vrijednih projekata Foto: Arhiv HRV-a

Na području Općine Privlaka u tijeku je realizacija vrijednih projekata. Proveden je postupak javne nabave radova za izgradnju Narodne knjižnice i čitaonice, odnosno višenamjenske zgrade koja će svojom izgradnjom pružiti adekvatan i pristojan prostor za sve udruge s područja Privlake dok će izgrađena dvorana omogućiti razna okupljanja mještana.

Objekt se nalazi na mjestu današnjih zgrada starih škola u Ulici bana Josipa Šokčevića.

Vrijednost radova je 6.068.889,96 kuna, a u ovom trenutku osigurana su tri izvora financiranja – dva od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te jedan od Ministarstva kulture, koji su prepoznali kvalitetu i vrijednost ovog pothvata.

Drugi vrijedan projekt koji je u postupku javne nabave rekonstrukcija je autobusnog stajališta s dva ugibališta u Čolićevoj ulici, vrijednosti oko 661.000,00 kuna, od kojeg će iznosa Uprava za ceste Vukovarsko-srijemske županije sufinancirati 75%, odnosno gotovo 500.000,00 kuna.

Osim toga, u postupku je javna nabava radova za realizaciju Projekta „Park šuma Privlaka“ koji se financira iz mjere 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“.

Ugovor o financiranju, s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, vrijedan je 743.798,25 kuna, a radi se o 100%-tnom intenzitetu potpore.

- Ulaganjem u izgradnju, uređenjem i opremanjem poučne šumske staze kroz šumu Zvirinac želi se približiti i naglasiti važnost očuvanja prirode i zaštite okoliša kao i upoznavanje sa šumskim staništem ptica, barskih kornjača i šumskih životinja ovog dijela Slavonije - rekao je Darko Galić, načelnik općine Privlaka dodavši kako je u realizaciji i izgradnja prometnice u Graničarskoj ulici, vrijednosti oko 300.000,00 kuna.

Pročitano 556 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase