Ispiši ovu stranicu

Obilježava se 29. godišnjica pada Bosanskog Broda i većeg dijela Bosanske Posavine

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

Prigodan program povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini, odnosno 29. obljetnice pada Bosanskog Broda i većeg dijela Bosanske Posavine organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana 101. BBX brigade i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Prvo je počast poginulim braniteljima i civilima odana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja na gradskom groblju u Bosanskom Brodu te molitvom, a potom je u župnoj crkvi sv. Ilije proroka u Bosanskom Brodu služena sveta misa za sve poginule branitelje.

- Počast ćemo odati svim poginulim pripadnicima HVO brigada te pripadnicima hrvatske vojske – rekao je Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Drugi dio programa odvijat će se u Slavonskom Brodu. U 17:30 počast će se poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima odati polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja na Trgu Stjepana Miletića, a u 18 sati upalit će se 500 lampiona uz gradsku šetnicu na pristaništu uz rijeku Savu.

 

Pročitano 458 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić