Ispiši ovu stranicu

Održana utrka 'Mliječna staza'

Održana utrka 'Mliječna staza' Miroslav Čorak

U Eko-etno centru Adica održana je jubilarna, peta u nizu UNICEF-ova utrka 'Mliječna staza' s ciljem da se podrži uspostavljanje i unaprjeđivanje važnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje u Hrvatskoj. Odrasli i djeca svih uzrasta, obitelji, rekreativni i profesionalni sportaši na tisućama staza diljem Hrvatske tijekom deset dana, od 3. do 12. rujna, uz pomoć aplikacije skupljali su kilometre mogućnosti za djevojčice i dječake s teškoćama u razvoju.

Udruga 'Tko se boji sutra još? Vukovar' i sama je sudjelovala svojim angažmanom u izradi vezica za medalje utrke ove godine od strane roditelja udruge kako bi podržali kampanju koja za cilj ima podići svijest javnosti o važnosti dostupnosti stručnih usluga za djecu s teškoćama te prikupljanju sredstava i angažiranju zajednice da se pokrenu ulaganja koja će to omogućiti.
- Ovo je simbolična utrka kojom obilježavamo dobru suradnju Unicefa i udruge 'Tko se boji sutra još?'. Ovom simboličnom utrkom želimo pokazati da i djeca s poteškoćama u razvoju puno toga mogu raditi. Mi od početka našeg rada želimo dokazati da djeca s tešoćama i njihovi roditleji mogu puno toga. Još uvijek moramo podizati svijest društva o djeci s teškoćama, društvo mora pružiti ruku i biti otvoreno, rekla je Maja Prakaturović, predsjednica udruge 'Tko se boji sutra još?'

Ovu utrku podržalo je i vukovarsko veleučilište Lavoslav Ružička te Atletski klub Maraton čiji je tajnik Stjepan Jelica I profesor na veleučilištu rekao da nisu mogli propustiti ovakav događaj u lokalnoj zajednici. - Lokalna zajednica je razvijena onoliko koliko je sposobna pružiti ruku onima kojima je to potrebno, mi na Veleučilištu potičemo naše studente na volontiranje što je svakako jedan od načina na koji možemo pomoći osobama u potrebi, a tu su i članovi Atletskog kluba Maraton koji su trčanjem ove utrke iskazali podršku djeci s teškoćama i njihovim roditeljima, rekao je Jelica.

Josip Paloš, privremeni pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje u Gradu Vukovaru istaknuo je kako Grad Vukovar sudjeluje u nizu akcija kao podrška djeci s poteškoćama u razvoju. - Grad Vukovar u više sfera podržava uključivanje djece s teškoćama u razvoju u svakodnevni društveni život. Osiguravamo pomoćnike u nastavi za 30 učenika ove školske godine. Redovito se podržava rad udruga kao što su Vukovarski leptirići, ali i udrugu 'Tko se boji sutra još?' koja je relativno novija udruga ali već smo podržali jednu njihovu akciju 'More je blizu' kako bi smo djeci s teškoćama u razvoju osigurali odlazak na ljetovanje.

Podršku ovoj Unicef-ovoj akciji te udruzi 'Tko se boji sutra još?' svojim dolaskom pružili su i zamjenik župana Vukovarsko-srijemskog Franjo Orešković, te saborski zastupnik Nikola Mažar. -Zahvalio bih organizatorima na pozivu i čast mi je pružiti svoju podršku u ime Hrvatskog sabora. Danas možemo biti sudionici i svjedoci ovoga događaja u našem gradu. Vjerujem da naša podrška djeci s poteškoćama u razvoju pokazuje da društvo kada treba može zajednički biti okrenuto istome cilju i vjerujem da promocijom ove utrke doprinosimo i ukazujemo na važnost svakoga pojedinca, a pogotovo onog djela društva kojemu je potrebna posebna skrb, rekao je Mažar.

Pročitano 495 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI