Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Završen projekt Osiguranje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju Vinkovci II

  • Srijeda, Kol 18 2021
  • Piše: 

U Vinkovcima je održana završna konferencija Projekta Osiguranje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju . Njime je osigurano lakše praćenje nastavnih programa učenicima u potrebi čime je ispunjen glavni cilj.  Grad Vinkovci nositelj je projekta pa zamjenik gradonačelnika Josip Romić ne krije zadovoljstvo projektom vrijednim oko 5,8 milijuna kuna od kojih je 92 posto europskih sredstava.

Direktorica razvojne agencije VIA Danijela Slipčević ovaj je projekt nazvala jednim od najznačajnijih  društveno-socijalnih projekta.

-Za 59 djece koji su dio najranjivijih društvenih skupina  ovim smo projektom osigurali inkluziju u samo društvo. -naglasila je direktorica VIA-e Danijela Slipčević.

Voditeljica projekta Marina Karačić naglasila je  njegovo veliko značenje  za integraciju djece u nastavu.

-Imamo i jedan broj djece za koje stručne službe škole procijene da im pomoćnik više nije potrebna, što zaista veseli i potrebno nam je kroz ovakve projekte kako bismo djecu integrirali u sustav, a ulogu pomoćnika i komunikacijskih suradnika preuzimaju njihovi vršnjaci odnosno školski prijatelji- rekla je Karačić iz VIA-e.

-Danas je na razini grada potreba za već četrdesetak učenika, konkretno 29 za OŠ A.G. Matoš. Uglavnom su to pozitivna iskustva, funkcionira besprijekorno pri čemu naglašavam kako je uloga asistenata  pomoć u svakodnevnim aktivnostima od dolaska u školu, odijevanja, odlaska na toalet ili nastavu tjelesnog do pomoći pri pisanju kod primjerice grafomotoričkih problema- istaknuo je ravnatelj  OŠ A.G.Matoš, Dario Dragun.

Pročitano 1150 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase