Ipak bez covid potvrde u trgovačkim centrima

Ipak bez covid potvrde u trgovačkim centrima Arhiva: HRV

Covid-potvrde već se koriste za ulazak u brojna mjesta poput klubova, tribina na sportskim natjecanjima, za svadbe i razne kulturne događaje. U medijima se spominjalo kako će za ulazak u trgovački centar isto trebati covid potvrda no najnovije informacije su da to za sada ipak neće biti potrebno.

No u trgovačkim centrima neki drugi objekti su za koje se planira korištenje covid-potvrda. Pod objekte se misli na kafiće, koji još uvijek ne mogu raditi unutra, a osim njih covid-potvrde se razmatraju i za ulazak u kina, kazališta, kao što su uostalom već neko vrijeme potrebne za razne kulturne manifestacije.

U ostatku Europe vidimo da se intenzivno koriste covid-potvrde za razne objekte, za ulaske u hotele, restorane, barove, muzeje, kazališta, zabavne parkove. U Francuskoj od srpnja posjetitelji muzeja, kina i bazena moraju pokazati covid-potvrdu, koja je već otprije uvjet za ulaz na festivale s velikim brojem ljudi te u noćne klubove i prostore s kapacitetom većim od 50 ljudi. Od kolovoza su potvrde uvjet i za ulazak u restorane i barove te za duža putovanja vlakom i za ulazak u zrakoplov. Od listopada će to vrijediti i za djecu stariju od 12 godina, a ne samo za odrasle.

Danska već neko vrijeme zahtijeva CoronaPass za zatvorene dijelove restorana i kulturne prostore

U Austriji također za ulazak u hotel trebate predočiti covid-potvrdu.

Korištenje covid-potvrda uvodi se diljem Europe kako bi se osiguralo da posjetitelji barova, restorana, muzeja, zatvorenih sportskih objekata i drugih kulturnih ili zabavnih događaja i objekata budu zaštićeni od zaraze, ali i kako ondje ne bi više bili podložni mjerama poput obaveznog nošenja maski, društvenog distanciranja ili maksimalnog broja posjetitelja.
Kako saznajemo iz nacionalnog stožera, cilj im je svima da se više ne zatvaraju gospodarski objekti, već da covid-potvrde služe za osiguravanje što bolje epidemiološke situacije.

Pročitano 553 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase