Ispiši ovu stranicu

Delegacija Grada Vukovara obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganje vijenca i paljenje svijeća Polaganje vijenca i paljenje svijeća F: K.B.

Republika Hrvatska proslavlja Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan​ hrvatskih branitelja u spomen na Vojno- redarstvenu operaciju Oluja kojom je​ oslobođen najveći dio do tada okupiranoga hrvatskoga teritorija od​ srbijanske agresije.

Tim povodom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima, koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara Filipom Sušcem. Podno spomen obilježja svijeće su zapalili i predstavnici Udruge Vukovarske majke.

Sušac je čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja rekavši kako su prijateljski gradovi Knin i Vukovar povezani ratnim stradavanjima.
- Vukovar je podnio veliku žrtvu u obrani Domovine, a Knin je simbol njezina oslobođenja. Posebno želim zahvaliti svim hrvatskim braniteljima njihov dan-rekao je Sušac te dodao kako su se hrvatski branitelji čestito,
ponosno i borbeno s velikom željom za neovisnošću Republike Hrvatske borili za svoj dom, a upravo taj osjećaj je potrebno usaditi u mlađe generacije, kako bi u miru mogli nastaviti stvarati onu državu za kakvu su se sa velikim žarom naši branitelji borili krvlju.

Molitvu je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova  fra Ivica Jagodić, a potom je u Crkvi sv. Filipa i Jakova​ služena i sveta misa za Domovinu.

Pročitano 571 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI