Ispiši ovu stranicu

Vukovar dobio profesionalni skate park

Vukovar dobio profesionalni skate park Foto: Sandra Grgić

Novi skate park koji se nalazi u gradskoj četvrti Olajnica privukao je veliku pažnju i interes mnogobrojnih rekreativaca, sportaša i obožavatelja ove vrste sporta.

Grad Vukovar je u suradnji s udrugom mladih Rolling Wheels realizirao projekt izgradnje profesionalnog skate parka u vrijednosti 610.000,00 kuna s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka iz Zagreba.

Novoizgrađeni profesionalni skate park obišao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima i izvođačima. Penava je izrazio zadovoljstvo napravljenim.

- Sukladno željama mladih već nekoliko godina komuniciramo na temu izgradnje ovakvog kvalitetnog sadržaja. Službeno smo danas otvorili skate park, no njega već koristi veliki broj ljudi. Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj mladih koji se bave sportom, međusobno druže, stječu nova znanja i vještine – rekao je gradonačelnik Penava te najavio kako je u skoroj budućnosti u planu pridružiti i novi sadržaj namijenjen disciplini MBX.

Potpredsjednik Udruge mladih Rolling Wheels, Mario Ivanković pojasnio je kako se novi skate park svrstao među tri najbolja u Republici Hrvatskoj.

- Naša udruga trenutno radi na priključenju u Hrvatski koturaljkaški savez što znači da bi u dogledno vrijeme mogli organizirati natjecanja. Najbliži korak tome je suradnja s Gradom Vukovarom koja će rezultirati organizacijom natjecanja u rujnu ove godine – rekao je Mario Ivanković te pojasnio kako u Vukovaru sve više djece počinje sa skateboardingom.

Direktor tvrtke Petarda d.o.o. koja je izgradila skate park, Marin Dundić rekao je kako novi park zadovoljava sve uvjete za održavanje natjecanja i kako je ovaj park mala kopija onoga što smo svi mogli vidjeti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pročitano 920 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI