Ispiši ovu stranicu

VUKOVAR ODLUČIO: NOVI-STARI GRADONAČELNIK JE IVAN PENAVA

VUKOVAR ODLUČIO: NOVI-STARI GRADONAČELNIK JE IVAN PENAVA F: Arhiva HRV-a

Na nedjeljnom drugom krugu lokalnih izbora Vukovarci su odlučili  kako će ih u novom četverogodišnjem mandatu na čelnoj poziciji Grada voditi dosadašnji gradonačelnik Ivan Penava.

Ivan Penava je po podatcima Državnog izbornog povjerenstva osvojio 5.392 glasova Vukovaraca, a njegov protukandidat Nikola Mažar ispred HDZ-a osvojio je 4.529 što je za  863 glasova manje u odnosu na Penavu.
-Osjećaj je prekrasan, po treći puta dobio sam povjerenje građana. Glasači su prepoznali naš trud i rad te nam dali povjerenje i na tome ih hvala. Naš je slogan bio „Vukovar zna zašto“ zbog čvrste vjere da naši građani cijene predanost radu, iskrenost i poštenje – rekao je Penava i dodao kako je zadovoljan izlaznošću birača.

- U samom načinu rukovođenja gradom neću mijenjati puno, pobjeda jasno govori kako građani prepoznaju naš trud i rad te ćemo nastaviti raditi tako da naši sugrađani ostanu zadovoljni. Sutradan će proći u izjavama za medije, to znam iz iskustva, a nakon toga kreću nam pripreme za rebalans proračuna, nastavljamo razvijati projekte i uljepšavanje našeg grada, stvaranje boljeg i ljepšeg Vukovara - rekao je Penava te se zahvalio protukandidatu na korektnoj borbi i poželio mu puno sreće u daljnjem radu.

- Ponosan sam i sretan jer smo učinili puno toga u ovoj kampanji. Pokazalo se da su građanke i građani Vukovara, nažalost, podijeljeni. Gradonačelniku Penavi sam već čestitao na pobjedi. Moram naglasiti kako ćemo se boriti za boljitak svih Vukovaraca, imamo 5 vijećnika u Gradskome vijeću i tim ćemo putem upravo se za to i boriti - rekao je Mažar.

NOVI ŽUPAN VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE JE DAMIR DEKANIĆ IZ HDZ-a

Građani Vukovarsko-srijemske županije u drugom krugu lokalnih izbora odabrali su za novog župana HDZ-ovog kandidata Damira Dekanića. Dekanić je prema privremenim rezultatima osvojio 27.575 glasova, dok je njegov protukandidat Josip Dabro, Grupa birača osvojio 20.981 glas.
-  Rezultati još nisu konačni i službeni, ali u skladu s očekivanim, pobjedili smo. Građani su ipak prepoznali što nudim, rad, iskustvo, promjene. Županiju ću voditi u bolje sutra, da postane jedna od najboljih županija u RH. Vodit ću ju u smjeru oživljavanja turizma, povlačenja EU fondova – rekao je Dekanić te zahvalio svim biračima koji su mu ukazali povjerenje. 

Radostan sam što je gospodin Penava dobio Vukovar, a ovim putem čestitam i gospodinu Dekaniću što je osvojio potporu većine birača i tako postao novi župan. Ono što je važno da ćemo se nastaviti boriti za Vukovarsko-srijemsku županiju, raditi na korist naših sugrađana. U svojoj kampanji ne bih mijenjao ništa, zahvaljujem svojim biračima, ljudi su to koji su prepoznali program i politiku „Mladost je rješenje“ – rekao je Dabro te dodao kako će nastaviti politički djelovati unatoč trenutnim rezultatima, a novome je županu poručio da treba artikulirati probleme županije i na navedenima i raditi.

Pročitano 1123 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI