Ispiši ovu stranicu

Župan VSŽ Božo Galić i gradonačelnik Brčko distrikta Esad Kadrić o gradnji novog mosta Gunja-Brčko

Župan VSŽ Božo Galić i gradonačelnik Brčko distrikta Esad Kadrić o gradnji novog mosta Gunja-Brčko Foto: VSŽ

Izaslanstvo Brčko Distrikta, predvođeno gradonačelnikom Esedom Kadrićem, posjetilo je u utorak Vukovarsko-srijemsku županiju.

Tom prigodom primio ih je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić  te održao radni sastanak u gradskoj vijećnici Grada Županje. Na random sastanku bilo je govora o daljnjim aktivnostima u cilju pronalaska zajedničkog rješenja za rekonstrukciju postojećeg kao i mogućnosti za izgradnju novog mosta, koji će povezivati Republiku Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, odnosno Gunju i Brčko distrikt.

Župan Galić tim povodom rekao je ako će se ubrzati aktivnosti u rješavanju ovoga problema.

- Potrebna je hitnost u rješavanju tehničkih problema između dvije države. Suradnju ćemo nastaviti i dalje, a rješavat će se i željeznički promet između Vinkovaca i Brčkog. Od glavnog vinkovačkog čvorišta, jačat će se željeznice po cijelom prostoru – rekao je župan Galić.

Gradonačelnik Kadrić zahvalio se županu Galiću jer je pokazao zanimanje za problem koji postoji već godinama.

- Granični prijelaz, odnosno most na Savi, koji je ujedno glavni prijelaz između EU i BiH u Brčko distriktu, značajno je oštećen, kako zbog dotrajalosti, tako i zbog rušenja u ratno vrijeme.  Građevinski instituti utvrdili su kako ne vrijedi popravljati postojeći most jer neće biti siguran za teški promet te smo došli na ideju da sa Županijom razmotrimo opciju izgradi novi most.  Važna nam je podrška koju smo dobili od naših susjeda kao i iskazano razumijevanje za naš problem – rekao je Kadrić te iskazao želju zajedničkog sastanka na nivou ministara dviju država u Distriktu Brčko na ovu temu.

Pročitano 496 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI