Ispiši ovu stranicu

Sanirane ulice Bogdanovačka i Savezne Republike Njemačke

Sanirane ulice Bogdanovačka i Savezne Republike Njemačke Foto: Sandra Grgić

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim suradnicima i izvođačima radova obišao je u srijedu sanirane ulice Bogdanovačku i SR Njemačke.

Bogdanovačka ulica jedna je od frekventnijih ulica gradske četvrti Sajmišta. Bogdanovačka ulica u potpunosti je obnovljena, izgrađeni su nogostupi te je hortikulturno uređen okoliš. Na dijelu Trga Drvena Pijaca izvedena je sanacija i modernizacija novim LED svjetiljkama, a prometnica je obnovljena u ukupnoj duljini od 1. 200 metara. Ukupna vrijednost projekta je 3.900.000,00 kuna s PDV-om uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

U Ulici SR Njemačke uređena je cesta s novom kolničkom konstrukcijom, sanirani su nogostupi te su uklopljeni kolni prilazi uz novu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Vrijednost ovoga projekta je 1.115.000,00 kuna s PDV-om  kojega su zajednički financirali Grad Vukovar i FORGV.

Trg Drvena Pijaca

Gradonačelnik Penava rekao je kako su u posljednjih nekoliko mjeseci, ali i godina pojačana ulaganja u gradsku četvrt Sajmište kako bi svojim izgledom i kvalitetom bila na razini gradskih četvrti.

- Bogdanovačka ulica bila je do prije nekoliko dana najzapostavljenija ulica u gradu Vukovaru, a koju smo na zamolbu naših sugrađana i po zahtjevu Odjela za komunalno gospodarstvo odlučili sanirati. Jednako tako, iskoristili smo ove radove kako bi u prvoj fazi završili i jedan dio ulice SR Njemačke. S gradskim tvrtkama ušli smo u sanaciju postojećeg kolnika u Ulici SR Njemačke. Obnova ovih ulica bila je zaista neophodna s obzirom na njihovo stanje, ali i broj ljudi koji njima gravitiraju – rekao je gradonačelnik Penava.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako je grad Vukovar ove ulice sanirao u svom vlastitom trošku te najavio nove sanacije ulica.

- Dio prometnica u gradskoj četvrti Sajmištu trebao je biti realiziran uz Program Vlade RH, poput ulica SR njemačke, Duge i Bogdanovačke, no od obećanja nije bilo ništa te se Grad Vukovar u sanaciju upustio samostalno. Uskoro kreće i sanacija u Ulici Vukovarskih vitezova i Maloj ulici – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.  

Radove na sanaciji Bogdanovačke ulice i SR Njemačke zajedničkom suradnjom izvodile su gradske tvrtke Komunalac d.o.o. i Vodovod grada Vukovara.

Pročitano 632 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI