Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor o izgradnji nove biciklističke staze u Vukovaru

Igror Štrangarević i Ivan Penava Igror Štrangarević i Ivan Penava Foto: Sandra Grgić

U Gradskoj vijećnici grada Vukovara gradonačelnik Ivan Penava i direktor gradske tvrtke Komunalac Igor Štrangarević, potpisali su Ugovor o izgradnji biciklističke staze u Vukovaru. Riječ je o izgradnji nove biciklističke staze uz državnu cestu D2 u Vukovaru, na dionici Trg Slavija – Bana Josipa Jelačića – Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, ukupne duljine 2,70 kilometara.

Izrazito nam je zadovoljstvo što je u postupku javne nabave posao dobila gradska tvrtka Komunalac za koju se nadam kako će kvalitetno i u roku završiti radove na ovoj trasi. U gradsku upravu pristiglo je jako puno upita vezano uz ovu trasu i zato smo se i odlučili na izgradnju. Nakon što smo centar grada biciklističkom stazom povezali s gradskom četvrti Borovo naselje ovo je nastavak njezine izgradnje, a ideja je povezati cijeli Vukovar sa pješačko-biciklističkim stazama. Završetkom ovoga projekta grad smo od zapadnog ulaza iz smjera Osijeka, do samog izlaska u smjeru Iloka povezali pješačko-biciklističkom stazom u ukupnoj duljini od 11 kilometara. Ovo je važna priča iz aspekta rekreacije i bavljenja sportom naših sugrađana, ali ono što je još puno važnije iz aspekta njihove sigurnosti. Nećemo stati, nastavit ćemo uređivati nove metre i kilometre pješačkih i biciklističkih površina na području grada – rekao je gradonačelnik Ivan Penava i pojasnio kako će Grad Vukovar za realizaciju ovog projekta uložiti 2.819.057,08 kuna, a početak radova očekuje se u svibnju.

Gradonačelnik je podsjetio kako je ovaj projekt sastavni dio Programa obnove komunalne infrastrukture grada Vukovara potpisan s Vladom RH u studenom 2016. godine, no nažalost nakon pet godina njegovu realizaciju od strane Vlade nismo dočekali.

Projektom je obuhvaćena izgradnja biciklističke staze, biciklističko-pješačke staze uz prateću horizontalnu i vertikalnu signalizaciju te rješavanje oborinske odvodnje. Na kraju zahvata uz stazu bit će izveden plato za parkiralište i servis za bicikle.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig rekao je kako je ovo samo prva faza u spajanju Borova naselja, centra grada i prigradskog naselja Sotin.

- U tijeku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke staze do Sotina, a koja će biti dio rute EuroVela 6. Također, u izradi je i projektna dokumentacija pješačko - biciklističke staze spoja centra grada s Općinom Boganovci, koja će ići preko Adice i Lušca pa sve do Boganovaca i biti će prilično rekreativna staza – pojasnio je Čulig.

Pročitano 557 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI