Ispiši ovu stranicu

U četvrtak počinje masovno cijepljenje u Osijeku

Cijepljenje će se nastaviti i u drugim gradovima i općinama Cijepljenje će se nastaviti i u drugim gradovima i općinama HRV

Voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Tomislav Dijanić rekao je kako je količina cjepiva, koja dolazi u pojedinu županiju, definirana prema postotku stanovništva u odnosu na RH.

„Prema podatcima iz 2019. u Osječko-baranjskoj županiji živi 6,7 posto stanovništva Hrvatske i od svih količina cjepiva, koja dolaze u Hrvatsku, mi dobijemo 6,7 posto“, rekao je Dijanić na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Istaknuo je kako je od početka cijepljenja, 27. prosinca, prošle godine do danas u županiju stiglo 32.746 doza svih cjepiva koja su registrirana u Hrvatskoj, a ovoga tjedna trebalo bi doći 4.070 doza, od čega najviše 2.300 doza Moderne te 1.170 doza Phizera.

Na konferenciji za novinare rečeno je i kako će se ovog tjedna formirati tri punkta u Osijeku gdje će se provesti organizirano cijepljenje građana i to vjerojatno u četvrtak. Sljedećega tjedna masovna cijepljenja bit će i u ostalim gradovima te županije za što je određeno 26 punktova i sedam mobilnih timova.

Pročitano 673 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun