Ispiši ovu stranicu

Pavliček o prijedlogu Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata

Pavliček o prijedlogu Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata Arhiva HRV

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček govoreći na temu prijedloga Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata rekao je kako Vlada Republike Hrvatske ovim prijedlogom zakona omogućava svima koji su živjeli na okupiranom području SAO Krajine i otvoreno podržavali velikosrpsku agresiju, ostvarivanje trajnih prava.

Pavliček je za saborskom govornicom rekao kako se radi o klasičnom primjeru trgovine HDZ-a i SDSS-a te da ovaj prijedlog samo potvrđuje koliko je Milorad Pupovac moćan u vladajućoj  koaliciji. Pokazao je fotografije žena objavljene na beogradskoj televiziji 1991., koje su prokazivale hrvatske branitelje nakon pada Vukovara navodeći njihova imena i prezimena upitavši trebaju li i one ostvarivati prava kao civili prema predloženom zakonu.

-Neugodno sam iznenađen što aktualna Vlada predlaže ovakav zakon. Očigledno je kako je Zakon izrađen u režiji SDSS-a i Milorada Pupovca, a i Srpsko narodno vijeće je dalo pozitivno mišljenje glede ovog zakona. Ovim zakonom se omogućava svima onima koji su živjeli na okupiranim područjima od 1994. do 1997. godine da ukoliko su stradali kao civili omogućava im mirovine, jednokratne pomoći, ortopedska pomagala, prednost pri zapošljavanju i sl. Ovo je dno dna i ovo se može dogoditi samo u Republici Hrvatskoj – rekao je Pavliček te dodao kako je ovo Pupovac zatražio 2007. Godine.

Hrvatski suverenisti podnijeli su 19 amandmana na prijedlog ovog Zakona te očekuju kako će se isti biti usvojeni i time onemogućiti trajna prava i onima koji su se grčevito na ovaj ili onaj način borili protiv stvaranja neovisne Hrvatske

Pročitano 617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI