Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor za nogometni kamp u Vukovaru

Potpisan ugovor za nogometni kamp u Vukovaru Sandra Grgić

U vukovarskoj Gradskoj vijećnici danas je potpisan Ugovor o pravu građenja između Grada Vukovara i Hrvatskog nogometnog kluba „Vukovar 1991“. Riječ je o ugovoru o osnivanju prava građenja nogometnog kampa na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Vukovara površine 70.000 m2, u Borovu naselju.

Grad Vukovar je u siječnju 2021. godine objavio natječaj za osnivanje prava građenja na zemljištu u vlasništvu Grada Vukovara, a kao ponuditelj, Hrvatski nogometni klub „Vukovar 1991“ponudio je izgradnju nogometnog kampa u roku od 7 godina od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava iskazao je zadovoljstvo suradnjom s upravom HNK Vukovar 1991.

-Krećemo u stvaranje sadržaja koji će svoj djeci s našega područja, ali i šire, a koja se bave nogometom, pružiti veliku mogućnost usavršavanja svojih znanja, sposobnosti i vještina. Nogometni kamp sastojati će se od pet nogometnih igrališta odnosno četiri nogometna terena u punoj veličini i jednog terena u manjoj veličini. Dva nogometna terena pune veličine bit će prekrivena prirodnom, a preostala igrališta umjetnom travom. Također, izgrađene će biti svlačionice, spremišta, tribine i postaviti će se potrebna prateća rasvjeta. U planu je i dječje igralište koje će biti na korist našim najmanjim  sugrađanima – rekao je gradonačelnik Penava te podsjetio kako je Grad Vukovar investirao 12,5 milijuna kuna u gradski stadion koji je u završnoj fazi radova.  

 nogometni kamp

Predsjednik kluba HNK „Vukovar 1991“Ivan Štrek rekao je kako klub ima za cilj ulazak u drugu ligu, a kako bi to ostvarili potreban je nogometni kamp.

-Ulazak u drugu ligu bio bi jedan veliki pomak u cijeloj nogometnoj priči u gradu Vukovaru. Kako bismo mogli ostvariti ulazak u drugu ligu odnosno  stabilan opstanak u drugoj ligi potreban nam je ovakav nogometni kamp koji će kroz školu nogometa privući djecu iz grada, ali i okolnih mjesta u Vukovar. Zadovoljstvo je što će se ovim projektom doprinijeti dodatnoj revitalizaciji Grada Vukovara te gradske četvrti Borova naselja – istaknuo je Štrek.

Pročitano 908 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI