Ispiši ovu stranicu

Tijekom vikenda 20 vozača zatečeno u alkoholiziranom stanju

Ilustracija Ilustracija HTV arhiva

Tijekom vikenda, od 12. do 14. ožujka, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom (Jarmina, Vinkovci-2, Andrijaševci, autocesta Zagreb-Lipovac, Štitar-2).

Policijski službenici zatekli su tijekom vikenda 20 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,73 g/kg zabilježena je kod 28-godišnjeg vozača u Otoku. Zbog počinjenih težih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača uhićena radi sudjelovanja u žurnom postupku pred nadležnim sudom.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 75 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

U prošlotjednoj akciji prometne policije PU vukovarsko-srijemske kojom je na svih prometnicama Vukovarsko-srijemske županije pojačano nadzirano korištenje sigurnosnog pojasa, u prekršaju nekorištenja sigurnosnog pojasa zatečene su 124 osobe.

Kontrolirano je ukupno 818 vozila, na 232 lokacije. U nadzoru su izrečene i 24 sankcije za nepropisnu uporabu mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Iduća akcija prometne policije koja će se provodili u koordinaciji s akcijama ROADPOL-a (mreža europskih prometnih policija) odnosit će se na pojačani nadzor prekoračenja brzine kretanja vozila, a trajat će od 19. do 25. travnja 2021. godine.

Pročitano 417 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić