Ispiši ovu stranicu

Miličević o izlasku Juzbašića i još 30-tak članova iz HDZ-a

Miličević o izlasku Juzbašića i još 30-tak članova iz HDZ-a Sandra Grgić

Svega nekoliko sati nakon konferencije za medije na kojoj su Damir Juzbašić i još 30-tak članova napustili HDZ, održana je konferencija za medije aktualnog gradonačelnika Županje i kandidata HDZ-a za predstojeće izbore za gradonačelnika Županje, Davora Miličevića. Miličević se osvrnuo na konferenciju Damira Juzbašića i novu nezavisnu listu.

- Smatram kako HDZ –u, koji je u Županji 16 godina na vlasti, ovo nije trebalo. Ovaj spetakl napravljen je iz osobnih interesa. Teza kako u Županji ništa nije napravljeno, ne stoji – rekao je Miličević dodajući kako je u Županju u proteklih 16 godina uloženo više od 400 milijuna kuna, od kojih je 350 milijuna kuna iz raznih fondova.

-Grad Županja nema duga. Prošlu godinu  završili smo sa plusom u proračunu od 750.000 kuna. Grad vodimo odgovorno i transparentno – istaknuo je Miličević.

Rekao je kako njegova kandidatura za novi gradonačelnički mandat proizlazi iz čl. 87 Statuta HDZ-a u kojem stoji da kandidata za gradonačelnika predlaže Gradski odbor stranke.

-Nisam ja izmislio Statut. Pozivali smo bivšeg predsjednika da sazove Gradski odbor, on nije htio. Pozivali smo i dopredsjednike da to učine i oni nisu htjeli te je sjednica na kraju održana na inicijativu pet članova Gradskog odbora, koji su donijeli odluku da ja budem kandidat stranke za gradonačelnika Županje – rekao je Miličević.

Prema njegovim riječima županjski HDZ napustilo je 28 članova, ali se upisalo 70 novih.

- Do razilaženja unutar županjskoga HDZ-a došlo je dva dana nakon unutarstranačkih izbora na kojima je Damir Juzbašić izabran za novog predsjednika Gradskog odbora, a kada je na sjednici Gradskog vijeća ista ta ekipa srušila većinu i promijenila našeg predsjednika Vijeća, čime je HDZ nakon 16 godina u Županji otišao u oporbu – pojasnio je Miličević.

Pročitano 507 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI