Ispiši ovu stranicu

Božinović: Ublažavanje epidemioloških mjera za blagdane samo u slučaju smanjenja broja oboljelih

Davor Božinović Davor Božinović HRV

Načelnik Stožera Civilne zaštite RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da ublažavanje epidemioloških mjera za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane ovisi o trendovima smanjenja broja zaraženih.

''Ublažavanje mjera može biti povezano jedino s jasnim trendovima smanjenja broja zaraženih, a mi u ovom trenutku nismo u toj situaciji'', kazao je Božinović u Ravnateljstvu policije prilikom potpisivanja darovnice vozila s veleposlanikom SR Njemačke u Hrvatskoj Robertom Klinkeom.

 Božinović je naglasio da brojevi i dalje lagano rastu te da stožer svakodnevno prati situaciju, ''ali to sigurno neće rezultirati nekakvim popuštanjem koje bi značilo bitnije različiti režim organizacije života od onoga što imamo danas'', dodao je.

Upitan koliko bi trebao biti pad broja zaraženih kako bi se krenulo u relaksaciju mjera, Božinović je odgovorio da on mora biti jasan i trendovski.

''Moramo vidjeti iz dana u dan da trend novozaraženih pada, a sadašnje dnevne brojke u ovom trenutku nisu blizu tog scenarija'', kazao je Božinović, a javlja HIna.

Pročitano 527 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun