Ispiši ovu stranicu

Mjesec hrvatske knjige: Besplatno članstvo i povrat knjiga bez naplate zakasnine

Zgrada Gradske knjižnice Vukovar Zgrada Gradske knjižnice Vukovar Foto: arhiva HRV

"Razlistaj se!" slogan je pod kojim su svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete planetu Zemlji, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Nacionalna manifestacija, posvećena prije svega knjizi, ali i knjižnicama, već 25 godina održava se od 15. listopada do 15. studenog.

U vrijeme mnoštva epidemioloških mjera i ograničenja okupljanja veliki je izazov organizirati jednu takvu nacionalnu manifestaciju, no, kako doznajemo, prijavljeno je gotovo 1700 programa koji će se većinom održavati uživo. Naravno, značajan je broj i virtualnih akcija, istaknula je Sara Džapo, zamjenica koordinatorice projekta.

Među njima je i jedan središnji program, Čitateljski maraton koji organizira Hrvatsko čitateljsko društvo. Pod nazivom „Minuta za čitanje“ 23. listopada knjižnice će objaviti videozapise jednominutnog čitanja korisnika, knjižničara i svih koji se žele pridružiti akciji.

Povodom obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2020. u petak, 16. listopada Gradska knjižnica Vukovar pripremila je akciju besplatnog učlanjenja te povrata knjiga bez naplate zakasnine, doznali smo od ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar Jelene Miškić.

Pročitano 793 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI