Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Veleposlanica Japana u nastupnom posjetu Vukovaru

  • Četvrtak, Kol 27 2020
  • Piše: 
Nastupni posjet veleposlanice Japana Vukovaru Nastupni posjet veleposlanice Japana Vukovaru Foto: J. Vrdoljak

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanicu Japana Misako Kaji koju je upoznao s novijom poviješću Grada Vukovara, a razgovaralo se i o gospodarstvu i kulturi kao i o budućoj suradnji.

Veleposlanica Kaji je izrazila zadovoljstvo susretom s dogradonačelnikom Pavličekom i njegovim suradnicima.

- Ovo je moj prvi posjet Vukovaru. Drago mi je vidjeti da se radi na obnovi grada kako bi građani mogli nastaviti dalje raditi i živjeti - rekla je veleposlanica Kaji.

Dogradonačelnik  Pavliček zahvalio je veleposlanici na nastupnom posjetu te izrazio želju za što kvalitetnijom budućom suradnjom s Veleposlanstvom Japana.

- Razgovarali smo o novijoj povijesti Vukovara, o tome kako je prošao u Domovinskome ratu i kako je poslije rata izgledao vrlo slično japanskim gradovima Hirošimi i Nagasakiju, kako se jednako kao i ta dva grada uzdignuo iz pepela kao feniks i da Vukovar svakako ima svoju budućnost. Razgovarali smo i o gospodarstvu, kako i na koji način grad Vukovar doprinosi njegovom razvoju. Također smo razgovarali i o drvoredu japanskih trešanja koji će nam biti poveznica prema Japanu - rekao je zamjenik Pavliček izrazivši zadovoljstvo što će izložba japanskih lutaka biti otvorena mjesec dana te će ju moći vidjeti veći broj građana kao i nadu za daljnjim susretima i suradnjom na projektima s Veleposlanstvom Japana.

Po završetku susreta, gosti su se u pratnji domaćina uputili na šetnicu uz Dunav u razgledanje drvoreda japanskih trešanja.

Pročitano 582 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase