Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar darovao zemljište za izgradnju nove zgrade Hitne medicinske pomoći

Zemljište u Županijskoj ulici Zemljište u Županijskoj ulici Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar darovao je Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije zemljište u Županijskoj ulici br. 27 u Vukovaru na kojem će se izgraditi zgrada Hitne medicinske pomoći.

Vrijednost zemljišta ukupne površine 2.270 m2 procijenjena je na iznos od 751.000 kuna. Ugovor o darovanju u Gradskoj vijećnici potpisali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu VSŽ Mato Matić.
- Prije svega zahvaljujem partnerima na ovome projektu, Zavodu za hitnu medicinu VSŽ  i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Grad Vukovar donira građevinsko zemljište za izgradnju objekta za koji je Županija već u ovoj godini osigurala sredstva pa se nadamo njegovoj što skorijoj izgradnji. Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći u Vukovaru je od općeg javnog i socijalnog interesa za Grad Vukovar. Naime, sadašnji prostor koji koristi Zavod za hitnu medicinu je neadekvatan i ne predstavlja trajno rješenje, a nova zgrada nalazit će se u samome središtu grada, u neposrednoj blizini Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i do nje će se dolaziti modernim i pristupačnim prometnicama što je uistinu izvrsna lokacija. Krajnji nam je cilj dobiti jednu kvalitetnu moderno opremljenu zgradu u kojoj će Hitna medicinska pomoć moći odgovoriti svim brojnim izazovima koji se svakodnevno stavljaju pred nju. Želimo osigurati što je moguće bolje uvjete kako bi građani Vukovara i okolnih mjesta što prije dobili potrebnu pomoć – poručio je Penava.

Hitna zemljiste

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu VSŽ Mato Matić zahvalio je na darovanom zemljištu.
-Zahvaljujem Gradu Vukovaru i gradonačelniku na darovanome zemljištu. Županija je u ovoj godini osigurala 1.700.000 kuna za izgradnju zgrade, prvu fazu, a drugu fazu, odnosno unutarnje uređenje ćemo pokušati završiti iduće godine. I liječnici i pacijenti dobivaju novi, kvalitetan i adekvatan prostor, a na nama je da im ga osiguramo – poručio je Matić.

Ukupna građevinska bruto površina zgrade iznosit će 519,09 m2, a unutar zgrade će se smjestiti prostori vezani za rad Hitne službe poput prostorije za reanimaciju, prostorije za lijekove, prostorije za edukaciju, prostorija za liječnike i medicinske sestre te garaže za vozila. Ulično pročelje zgrade oblikovat će se prema uvjetima Ministarstva kulture na način da se mora izvesti u obliku pročelja nekadašnje zgrade koja je postojala na tom mjestu, dok će dvorišno pročelje poprimiti suvremenu vizuru. Građevinska dozvola izdana je 15. svibnja, a početak radova na izgradnji zgrade očekuje se tijekom srpnja, a unutarnje uređenje predviđeno je za iduću godinu.

Pročitano 751 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić