Ispiši ovu stranicu

Predstavljena nova knjiga doc. dr. sc. Siniše Maslovare „Najčešći vestibularni poremećaji“

6. poslijediplomski tečaj trajne izobrazbe I. kategorije Nove spoznaje u dijagnostici i liječenju vrtoglavica 6. poslijediplomski tečaj trajne izobrazbe I. kategorije Nove spoznaje u dijagnostici i liječenju vrtoglavica Foto: Valerija Lozančić

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana u tijeku  je 6. poslijediplomski tečaj trajne izobrazbe I. kategorije pod nazivom Nove spoznaje u dijagnostici i liječenju vrtoglavica.

-Nakon desetljeća bavljenja problematikom i pet održanih tečajeva na Medicinskom fakultetu u Osijeku, kako bi dali na značaju svojoj matičnoj ustanovi, u kojoj smo nailazili na potpunu potporu u svim svojim nastojanjima, odlučili smo tečaj ove godine organizirati u Vukovaru.  Uz glavobolje, vrtoglavice su u medicini najčešći simptom pa je jasno koliki značaj imaju kao javnozdravstveni problem. Upravo stoga se bavimo njima i posvećujemo im se - rekao je voditelj tečaja Nove spoznaje u dijagnostici i liječenju  vrtoglavica  zamjenik ravnateljice vukovarske bolnice i predsjednik Hrvatskog društva za vestibularnu rehabilitaciju Hrvatskog liječničkog zbora doc.dr. sc. Siniša Maslovara.
Tečaj je namijenjen  specijalistima i specijalizantima raznih grana medicine neurologije, otorinolaringologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, interne medicine, liječnicima  primarne zdravstvene zaštite, liječnicima hitne medicinske pomoći, obiteljske medicine, medicinskim sestrama, fizioterapeutima i  srodnim strukama  kao i svima onima koji se u svom svakodnevnom radu susreću s problematikom vrtoglavica, a predavači dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.
-Već smo odavno svjesni da se rijetko u kojem području medicine promijene tako brzo i nepredvidljivo događaju, kao što je to slučaj u otoneurologiji. S obzirom na ogroman napredak na polju dijagnostike i liječenja vrtoglavica posljednjih godina, vjerujem da će naš skup biti vrlo zanimljiv i prikazati dobar dio najnovijih spoznaja u ovom području – rekao je doc.dr. sc. Siniša Maslovara.

Maslovara knjiga

Na simpoziju je predstavljena i nova  knjiga-udžbenik autorskog dvojca doc. dr. sc. Maslovare i prof.prim.dr.sc. Silve Butković Soldo iz Klinike za neurologiju, KBC Osijek „Najčešći vestibularni poremećaji“.
- Iako ima 300 i više uzroka vrtoglavica, knjiga je posvećena upravo najčešćim vrtoglavicama s kojima se liječnici susreću i od kojih  boluje više od 50 % pacijenata. Njena je namjena pomoći liječnicima lakše dijagnosticirati i pravilno liječiti ovakve bolesti – rekao je doc.dr. sc. Siniša Maslovara  koji je dobio Nagradu za izdavačku djelatnost Medicinskog fakulteta u Osijeku „Akademik Andrija Štampar“ za 2019. godinu.

Organizatori tečaja su Katedra za neurologiju i neurokirurgiju Medicinskog fakulteta sveučilišta u Osijeku, Klinika za neurologiju KBC Osijek, ORL poliklinike Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, Veleučilište „Lavoslav Ružička“ Vukovar, Hrvatsko društvo za vestibularnu rehabilitaciju hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatska udruga za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju te Hrvatski liječnički zbor Podružnica Vukovar.

Pročitano 1141 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić