Ispiši ovu stranicu

Održan okrugli stol „Uključivanje mladih u razvoj Vukovarsko-srijemske županije“

U Vukovaru je u organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i županijske Razvojne agencije održan okrugli stol pod nazivom „Uključivanje mladih u razvoj Vukovarsko-srijemske županije“ .

Župan Božo Galić i ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota mlade su upoznali sa županijskom razvojnom strategijom i strateškim projektima važnim za tekuće financijsko razdoblje te ih pozvali da se uključe u planiranje projekata u idućem financijskom razdoblju EU od 2021. do 2027. godine. 

-Nama su mladi izuzetno važni, znamo kakva je demografska situacija u svih pet slavonskih županija i stoga nam je važan njihov ostanak. Želimo ih uključiti u sve procese kada je u pitanju novo financijsko razdoblje. Ovo je prigoda da nam kažu gdje oni vide svoju županiju i sebe unutar nje, prigoda da razmijenimo mišljenja, prihvatimo ono što je dobro i ugradimo u projekte za novu financijsku perspektivu 2021.-2027. -  rekao je Cota.

Okrugli stol realiziran je na inicijativu župana Bože Galića koji je rekao da su najvažniji projekti vezani uz razvoj poljoprivrede, drvnog sektora, turizma, obnovljivih izvora energije…

Direktor tvrtke R Solutions Josip Rac mladima je govorio o stranim ulaganjima u gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije.
- Nadam se da ću pridonijeti tome da dovedemo strane investitore, otvorimo nova radna mjesta i time zadržimo mlade ljude te poboljšamo život u našoj županiji – rekao je Rac dodajući kako su strani investitori zainteresirani za ulaganja, a Županija može i želi pružiti mogućnost stranim investitorima  da ovdje ulažu i zapošljavaju ljude.

Pročitano 895 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić