Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Gradsko vijeće Iloka donijelo Program poticanja gospodarstva za 2019.

  • Četvrtak, Kol 08 2019
  • Piše: 

Gradsko vijeće Iloka na protekloj je sjednici  usvojilo Program potpora gospodarstvu na području grada za 2019. godinu.

 Njime želi potaknuti podizanje razine poduzetničke kulture, rast i razvoj mikro poduzetništva, rast zaposlenosti, kao i podizanje kvalitete života i proširenje gospodarskih djelatnosti. Programom je definirano osam mjera, s tim da je u proračunu osigurano 260 tisuća kuna za bespovratne potpore. Najveći dio iznosa, 100 tisuća kuna, predviđeno je za sufinanciranje nabave i ugradnje strojeva i opreme te uređenje poslovnog prostora. Maksimalni iznos potpore po korisniku je 10 tisuća, odnosno 50 posto troškova za kupnju nove opreme i strojeva, troškove njihove montaže i ugradnje ili troškove uređenja poslovnog prostora.

Potpore za otvaranje novih radnih mjesta i samozapošljavanje nacrtom su predviđene u iznosu od 60 tisuća kuna, s tim da prema propisanim kriterijima korisnik potpore mora novozaposlenu osobu zaposliti na puno radno vrijeme tijekom ove godine, uz uvjet da u prethodna 3 mjeseca od dana podnošenja zahtjeva nije smanjen broj zaposlenih, a potporu Grada će ostvariti kroz plaćanje doprinosa iz i na plaću (do dvije tisuće kuna mjesečno).

Iz proračuna će biti subvencionirano i  ulaganje u nove smještajne kapacitete. Potencijalni korisnici mogu dobiti najviše pet tisuća kuna po novoj smještajnoj jedinici (ležaju) uređenoj u 2019. godini, uz uvjet da ima registriranu djelatnost na području grada. Maksimalni iznos iz proračuna koji mogu dobiti zainteresirani korisnici je 15 tisuća kuna.

 Grad će sufinancirati i troškove sudjelovanja na gospodarskim manifestacijama, poduzetnike početnike koji će registrirati poslovni subjekt u 2019. godini i troškove promotivnih aktivnosti. Također će sufinancirati i izradu projektne dokumentacije te zakup tržnog prostora na štandovima i klupama na i/ili izvan tržnica na malo.

Pročitano 837 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase