Održan II.Forum lokalnih razvojnih agencija VSŽ

Mladen Markešić Mladen Markešić Foto: Arhiv HRV-a

U organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije i Općine Stari Jankovci održan je II.Forum lokalnih razvojnih agencija Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom Lokalne razvojne agencije – značaj i utjecaj.

Forum je održan u Starim Jankovcima, a  uz lokalne razvojne agencije s našeg područja sudjelovali su i gostujući razvojni dionici, doznajemo od Mladena Markešića, voditelja Ureda TINTL.

- Cilj foruma bio je predstaviti rad lokalnih razvojnih agencija u našoj županiji kao i gostujućih razvojnih dionika tijekom 2018., a bilo je riječi i o planovima za 2019. godinu. Nazočne je u ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU pozdravila pomoćnica ministrice Kristina Bilić. Pored istaknute dobre suradnje između svih razvojnih dionika, donijeli smo i neke zaključke, npr. o potrebi konkretne potpore lokalnim razvojnim agencijama od strane nadležnih minsitarstava i jedinica lokalne samouprave, problematici predugog odobravanja zahtjeva za nadoknadu sredstava i izvješća kao i kontroli javnih nabava. Govorili smo i o ostalim problemima kao što su vrijednost indeksa razvijenosti, novi prijedlog Zakona o obnovi i razvoju Grada Vukovara i dr. - istaknuo je Markešić.

 

Pročitano 826 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase