Ispiši ovu stranicu

Prometna policija provodi akciju EDWARD

Prometna policija provodi akciju EDWARD Foto. HRV

Prometna policija PU vukovarsko-srijemske provodi akciju kojom se želi ostvariti da dan protekne bez smrtno stradalih osoba u prometu, a kako bi se to ostvarilo prometna policija će pojačati preventivno-represivne aktivnosti na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, kroz suzbijanje najtežih prekršaja u prometu koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama - alkohol i brzina.

Kako navode iz policije, prometna policija će za vrijeme akcije učestalo mijenjati lokacije nadzora, što će dodatno intenzivirati akciju i pridonijeti ostvarenju cilja akcije - da niti jedna osoba smrtno ne strada u prometu. Akcija proističe iz TISPOL-a (Europske mreže prometnih policija) pod nazivom projekt „EDWARD“-„European Day Without A Road Dead“, koji se provodi treću godinu zaredom.

Također, tijekom čitavog tjedna prometna policija će pojačano kontrolirati uporabu pravilnog korištenja dječjih sjedalica u vozilima, obveznog sigurnosnog pojasa kao i nedozvoljeno korištenje mobilnih uređaja za vrijeme upravljanja vozilima.

Pročitano 1011 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić