Ispiši ovu stranicu

River Jazz Festival od 24. kolovoza na Dravi, Savi i Dunavu

River Jazz Festival od 24. kolovoza na Dravi, Savi i Dunavu Foto: Hina

River Jazz Festival, koji glazbom protkanom kulturnom baštinom spaja tri opjevane rijeke - Savu, Dravu i Dunav, održat će se od 24. kolovoza do 1. rujna u Županji, Vukovaru, Osijeku i Vučedolu.

 Nekoliko godina Festival se održavao na Savi u Županji, a ove godine na četiri lokacije, uz još atraktivnijii program koji u glazbenom dijelu donosi novitete širokog i fluidnog fenomena jazz glazbe, domaćeg i međunarodnog predznaka, od etno jazza do big banda, nastavljajući tradiciju prethodnih izdanja festivala, najavili su organizatori, a prenosi Hina.

Festival otvara požeška glazbena atrakcija Big Band Požega u županjskom Gradskom parku, gdje će dan kasnije nastupiti ZZ Quartet, koji kombinira mnoge glazbene stilove, modernu klasiku, world music i slobodnu improvizaciju.

Taj kvartet predvođen Simoneom Zanchinijem,  svjetskim virtuozom harmonike te međunarodno priznatim gitaristom i skladateljem Ratkom Zjačom,  nastupit će i 26. kolovoza u Perivoju dvorca Eltz u Gradskom muzeju grada Vukovara.

 Program se nastavlja 31. kolovoza u Osijeku nastupom jednog od najboljih europskih vibrafonista mlađe generacije, Španjolca Tona Risca, koji sa svojim triom "briše granice između zapisanih skladbi i slobodne improvizacije". Festival se zatvara u Vučedolu, nastupom Elis Lovrić, labinske kantautorice i glumice, kojoj će se na gajdama, mihu i dvojnicama pridružiti Stjepan Večković - Štef, glazbenik i graditelj tradicijskih instrumenata.

 Sam kraj večeri rezerviran je za autohtoni jazz ansambla, Jazziana Croatica, nagrađivanog udaraljkaša Borne Šercara.

U popratnom dijelu festivala, od 27. do 30. kolovoza u Gradskoj knjižnici Županja, Organizaciji glazbeno-estradnih izvođača Osijek, Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju Vučedolske kulture održavat će se radionice tradicijskih instrumenata, izložbe, prezentacije i tribine.

Pročitano 604 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić