Započinje izgradnja prometnice na Olajnici

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: R. Rac

Gradska četvrt Olajnica jedna je od urbaniziranih zona u kojoj živi preko 2.000 stanovnika. Prošle godine tamo je svečano otvorena nova Gradska tržnica, a planovi za daljnji razvoj ove gradske četvrti leže u izgradnji nove zgrade Ekonomske škole, kao i Gradske sportske dvorane. Tako će se na najefikasniji način iskoristiti neiskorištene površine uz rijeku Vuku, a kako bi sve planirano bilo i ostvareno, u gradskoj vijećnici potpisan je ugovor o izgradnji prilazne prometnice, uz pripadajuća parkirališna mjesta. Realizacijom ovoga projekta, mještanima Olajnice ujedno će biti  riješen jedan od gorućih problema - manjak parkirališnih mjesta. 

Ugovor o izgradnji prometnih površina u gradskoj četvrti Olajnica "težak" gotovo 4,5 milijuna kuna s PDV-om, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira 300.000 kuna, potpisali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i Zoran Škorić, predsjednik uprave Osijek-Koteks d.d., koja je izvođač radova i te je Gradu Vukovaru već dokazani partner u izvođenju radova na infrastrukturi.

-Naselje Olajnica nastanjuje više od dvije tisuće stanovnika, nalazi se u neposrednoj blizini središta grada, a od nedavno u tom dijelu imamo i novoizgrađenu Gradsku tržnicu. Stoga je nova prometna infrastruktura itekako potrebna, što ćemo ovim radovima na neiskorištenom prostoru uz rijeku Vuku zasigurno riješiti. Projektom je određena izgradnja dva traka ceste u dužini 331 metar, izgradnja novih parkirališnih površina sa 172 parkirališna mjesta kao i obnova 19 postojećih, izgradnja novih i proširenje postojećih nogostupa u dužini 1.250 metara, izgradnja pripadajuće oborinske odvodnje prometnih površina te rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove javne rasvjete. Radovi bi trebali biti završeni do kraja ove godine kada ćemo zajedno s našim sugrađanima podijeliti radost zbog još jednog završenog projekta koji će poboljšati uvjete života – rekao je gradonačelnik Penava.

02 PROJEKT
Gradonačelnik pogledao projektnu dokumentaciju

Škorić je naglasio kako su do sada imali vrlo dobru suradnju s Gradom Vukovarom, a mještane Olajnice je zamolio za strpljenje prilikom izvođenja radova.

– Molimo stanovnike Olajnice za strpljenje i razumijevanje zbog mogućeg narušavanja obiteljskog mira u vrijeme izvođenja radova, jer će u konačnici imati razlog za zadovoljstvo zbog novonastalih kvalitetnih sadržaja – naglasio je predsjednik Uprave ove osječke tvrtke, koji ne sumnja da će i u ovom projektu dokazati svoju kvalitetu i pouzdanost.

Rok izvođenja radova je 4 mjeseca, a izvođač će biti uveden u posao u roku 20 dana.

Pročitano 1121 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase