Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Dan otvorenih vrata u vojarni 204. Vukovarske brigade

Vojarna Vojarna Foto: Vedran Vuleta

Prigodnim programom od petka 25. do ponedjeljka 28. svibnja obilježava se 27. obljetnica formiranja Oružanih snaga RH, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Sve je započelo danom otvorenih vrata u vojarnama u Vukovaru, Vinkovcima, Đakovu, Našicama, Bjelovaru, Petrinji, Gospiću, Benkovcu, Kninu, Sinju, gradskoj luci Split te u gradskoj luci Pula.

- Danas u Hrvatskoj sve vojarne imaju Dan otvorenih vrata. Izložili smo dio tehničkih sredstava s kojima raspolaže inženjerijska satnija te dio naoružanja koji je trenutno u vojarni. Ovime želimo vojsku približiti građanima, posebice djeci - rekao je satnik Josip Bodalec, zapovjednik inženjerijske satnije ujedno i zapovjednik vojarne 204. Vukovarske brigade koju su posjetila su djeca iz vukovarskih vrtića, osnovnih i srednjih škola te Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

dan otvorenih vrata hv
Simulacija minskog polja 

- Ponudili smo djeci mogućnost nekih drugih aktivnosti, ali kad su čuli za vojsku svi su se odlučili doći u vojarnu i rado smo se odazvali na poziv hrvatske vojske. Danas je ovdje oko 200 djece starijih i srednjih skupina. Znamo da živimo u miru, ali želimo ih upozoriti na opasnosti kako se rat ne bi nikada ponovio - izjavila je Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1.

Ovome dodajmo kako će se u nedjelju, 27. svibnja u 11 sati u Crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu služiti Sveta misa zadušnica za stradale u Domovinskom ratu.

U ponedjeljak, 28. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održat će se svečana akademija s početkom u 12,00 sati te u 19 sati glazbeno scenski spektakl „Bitka za Vukovar“. 

Pročitano 1084 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI