Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena monografija „Mi smo djeca svoga grada“

Monografija DV Vukovar 1 Monografija DV Vukovar 1 Foto: Vedran Vuleta

U sklopu obilježavanja Dana grada Vukovara na vukovarskom korzu predstavljena je monografija Dječjeg vrtića Vukovar 1 i dio njegovih aktivnosti.

Monografija nosi naziv Mi smo djeca svoga grada, a napisana je u prigodi proslave 20 godina povratka i osnivanja Dječjeg vrtića Vukovar 1. Ravnateljica Mirjana Kulić ističe kako su autori monografije sve odgojiteljice i djeca koja su kroz 20 godina prošla kroz vrtić.

- U monografiji se nalaze sve naše lijepe priče, sjećanja bivših polaznika dječjeg vrtića i zaposlenika koji su prvi došli u grad, a to su tadašnja ravnateljica Hilda Marija Devčić, kolegica Verica Kenigskneht, kolegica Leza Gojani i ja. Naglašavam kako smo tada radili danonoćno kako bi pripremili vrtić za dolazak prvih polaznika i tako je sve krenulo. U monografiji se nalaze i svi naši međunarodni uspjesi i projekti. To su uspjesi naše djece na koje smo zaista ponosni – istaknula je Kulić.

Po njezinim riječima na početku su u vrtiću imali dvoje djece dok ih je danas 560.

- Volim se prisjetiti početaka. Tada, 11. svibnja 1998. godine imali smo dvoje djece, to su Ivana Baranjek i Ivan Štimac. Danas djelujemo na 6 lokacija, imao 26 odgojnih skupina i 560 djece. Dakle, ta djeca su zaista budućnost grada Vukovara – poručila je Kulić.

MONOGRAFIJA VRTIĆ

Okupljene je pozdravila dogradonačelnica Ivana Mujkić koja je tom prilikom naglasila da su djeca naša najljepša budućnost i ulaganjem u njih ulažemo u naše bolje sutra.

- Sretna sam što moja djeca imaju priliku pohađati vukovarski vrtić s obzirom da je meni rat oduzeo tu mogućnost. Svoje sam vrtićke dane provodila u drugom gradu i mislim da je za svu našu djecu vrlo bitno da se ovdje osjećaju svoj na svome te da Vukovar smatraju svojim gradom, a onda sutra nakon završetka školovanja zajedno s nama s ljubavlju grade bolji Vukovar - rekla je Mujkić.

Uz predstavljanje monografije djeca su za okupljene gledatelje izvela više glazbeno scenskih nastupa. 

Upisi djece u vrtić započinju 7. svibnja i traju 10 dana, a Kulić je ovim putem pozvala sve roditelje koji osjete potrebu da dođu i upišu svoju djecu u vrtić.

Pročitano 1736 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI