Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Biciklisti iz Mostara ponovno u Vukovaru

Biciklistička karavana Mostar - Vukovar 2018. Biciklistička karavana Mostar - Vukovar 2018. Foto: Vedran Vuleta

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promocije biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sudjelovali su u 6. međunarodnoj biciklističkoj karavani prijateljstva Mostar – Vukovar 2018.

Karavana je započela 28. travnja, a završava 02. svibnja kada će biciklisti sudjelovati u mimohodu na obilježavanju 27. godišnjice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u selu Borovu.

- Trasa kretanja nam je bila Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja –Vukovar. Ovo je bio spomen na 12 redarstvenika koji su ubijeni u selu Borovu. Ideja je rođena 2011. godine, međutim 2012. nismo vozili, ali smo od 2013. godine do danas napravili lijepu tradiciju kojom smo spojili Mostar i Vukovar dva grada prijatelja - rekao je Mario Marić, član Biciklističkog kluba Mostar i idejni začetnik biciklističke karavane prijateljstva Mostar – Vukovar.

U ovogodišnjoj karavani sudjelovalo je ukupno 37 biciklista.

- Prvi smo puta od Mostara do Vukovara vozili nas četvorica prije 8 godina i drago mi je da nas na 6. biciklističkoj karavani ima puno više. Emocije su tu prisutne i ne jenjavaju. Bitno je za napomenuti kako je ove godine s nama vozilo i 6 djevojaka kojima čestitam jer su izdržale cijeli put. Također, bitno je spomenuti kako je s nama vozilo i 10 Vukovaraca koji su došli u Mostar kako bi se s nama vratili u Vukovar - izjavio je Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog kluba Mostar.

U mimohodu će sudjelovati i biciklisti Biciklističkog kluba Metković.

- Karavani smo se priključili danas jer smo mi vozili od Prevlake do Vukovara, a sutra ćemo do Iloka. Tako ćemo u 6 dana prijeći 930 kilometara i spojiti najjužniju i najistočniju točku Hrvatske - rekao je Dalibor Talajić, predsjednik Biciklističkog kluba Metković

Organizatori ističu kako je pogibija 12 redarstvenika uz „krvavi Uskrs“ na Plitvicama zasigurno događaj koji je obilježio početak Domovinskog rata u Hrvatskoj. Karavanom su također odali počast svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima i civilima koji su u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini položili svoje živote za obranu svojih stoljetnih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara. Također, jedan od razloga organizacije biciklističke karavane je i nastavak prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su gradovi prijatelji.

Pročitano 1410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI