Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski vatrogasci posjetili Sinj

Vukovarski vatrogasci u Sinju Vukovarski vatrogasci u Sinju Foto: Ante Botić

Povezanost i veliko prijateljstvo koje se razvilo između Sinja i Vukovara svako malo dobiva novu pozitivnu dimenziju. Brojne su braniteljske i civilne udruge, sportski kolektivi, ali i brojni pojedinci iz sinjskog i vukovarskog kraja koji su se na različite načine povezali i sprijateljili. Ova povezanost još je izraženija od trenutka kada se prije godinu dana održala Svečana Sinjska Alka u Vukovaru u čast braniteljima Domovinskog rata, posebno onima koji su položili svoje živote za slobodu Hrvatske.

Jučer je ispisana nova stranica prijateljstva Vukovara i Sinja. U posjet svojim sinjskim kolegama došli su članovi JVP Vukovar. Tom prigodom na Športsko rekreativnom centru ‘Ivica Poljak Sokol – Andrija Alčić’ vatrogasci iz JVP Vukovara i Sinja posadili su drvo prijateljstva kao znak početka nove suradnje i prijateljstva dvije javne vatrogasne postrojbe. Svečanost je počela podizanjem državne zastave na jarbol, a to su napravili saborski zastupnik Miro Bulj i brat pokojnog Sokola, Željko Poljak, koji je bio inicijator ovog okupljanja.

- Za nas vatrogasce na ovom okupljanju poveznica je Andrija Alčić, koji je bio dugogodišnji član DVD-a Sinj, a koji je braneći Hrvatsku svoj život položio u obrani Vukovara. Vjerujem kako će ovo drvo prijateljstva koje smo posadili biti daljnji zalog za još više povezanosti vatrogasaca Sinja i Vukovara, a sve kako se ne bi zaboravilo na sinjane i ostale branitelje koji su položili svoje živote za neovisnu Hrvatsku – rekao je zapovjednik JVP Stipe Ančić.

U ime izvršne gradske vlasti dobrodošlicu gostima iz Vukovara i okupljenima na ovom susretu iskazao je dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin. Zapovjednik JVP Vukovar Zdenko Jukić izrazio je zadovoljstvo što može prisustvovati ovakvom događaju.

- Drago nam je da smo ovdje u prijateljskom Sinju i prenosim pozdrave našeg gradonačelnika Ivana Penave. Mi se od srca zahvaljujemo sinjskim vatrogascima i svima koji su organizirali ovaj susret. Herojstvo branitelja Vukovara ne smijemo nikada zaboraviti. Nadam se da će nakon ove vatrogasne povezanosti prijateljstvo gradova Sinja i Vukovara biti još snažnije i veće – poručio je Jukić.

vatrogasci u sinju1

Na susretu vukovarskih i sinjskih vatrogasaca bila je i Anđelka Jurić, sestra pokojnog Andrije Alčića, koja je kazala kako joj je izrazito drago vidjeti vatrogasce, suborce i prijatelje pokojnog brata koji su došli u Sinj.

Nakon što položene svijeće kod spomen obilježja Ivici Poljaku Sokolu i Andriji Alčiću, uslijedila je molitva koju je predvodio fra Danijel Stipanović, župnik župa Ogorje i Zlopolje.

Pored pripadnika JVP Vukovara, JVP Sinja i DVD-a Sinj, ovoj svečanosti nazočili su i sinjski gradski vijećnici Zvonko Maras i Nikola Vučković, predstavnik VAD-a Boško Vladović, članovi upravnih vijeća JVP i DVD-a Sinj, predstavnici braniteljskih udruga i ostali građani. Nakon svečanosti na sportskom centru, sinjski i vukovarski vatrogasci na groblju Svetog Frane položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima i na posljednjim počivalištima sinjskih vitezova Ivice Poljaka Sokola i Andrije Alčića.

Pročitano 1192 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI