Za tri mjeseca rješenje problema s vodom u Slavonskom Brodu

Borđanima se cisternama dobavlja pitka voda Borđanima se cisternama dobavlja pitka voda Foto: dnevnik.ba

Kroz 15 dana prema Slavonskom Brodu iz cijevi će ponovno poteći pitka voda. Najavio je prilikom spajanja na novo vodocrpilište ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. 

Ministar Ćorić prilikom početka spajanja Slavonskog Broda na novo vodocrpilište rekao je da će kroz 15 dana grad dobiti opskrbu pitkom vodom.

- Za najdulje tri mjeseca u potpunosti će se riješiti problem vodoopskrbe na području Slavonskog Broda, odnosno okolnih općina. Prva ispravna voda prema Slavonskom Brodu krenut će u roku od 15 dana kako smo naveli prekjučer. Potrebe Slavonskog Broda i okolnih općina variraju od oko 300 litara u sekundi, zapravo to je vrh potrošnje. Očekujemo, odnosno računajte s time da će u roku od tri mjeseca maksimalna potreba biti namirena rješenjima u koje idemo - rekao je ministar Ćorić.

​Iz Sikirevaca se namiruju potrebe Vinkovaca, pa dok se ne naprave promjene na vodocrpilištu kako bi namirivalo sve korisnike povremeno će se događati redukcije.

- Do tih povremenih redukcija može doći, ali ono što sigurno mogu jamčiti je da niti jedna općina i niti jedan grad, prema saznanjima koja imam, cijeli dan neće biti bez vode - zaključio je resorni ministar.

Kasne novi nalazi analize vode

Stožeri civilne zaštite Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije izvijestili su jučer navečer da iz Zavoda za javno zdravstvo još nisu stigli rezultati ispitivanja uzorka vode uzetih u nedjelju i ponedjeljak 1. i 2. travnja, a procjenjuju da nema značajnih razlika od mjerenja obavljenih dan ranije kada su koncentracije ugljikovodika u vodi iznosile između 400 i 880 mikrograma po litri.

Pročitano 645 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase