Posađena stabla u "Drvoredu poznatih gimnazijalaca"

Prvu sadnicu lipe zasadila je Ruža Marić Prvu sadnicu lipe zasadila je Ruža Marić Foto: R. Rac

Lions klub Vukovar organizirao je sadnju 20 sadnica lipa u dvorištu Gimnazije Vukovar, pod nazivom "Drvored poznatih gimnazijalaca".

- U dogovoru s ravnateljem vukovarske Gimnazije Davorom Šijanovićem, svaka sadnica bit će posvećena jednom znamenitom pojedincu koji je pohađao Gimnaziju Vukovar - pojasnio je Željko Đekić, tajnik LC Vukovar.

Ravnatelj škole Davor Šijanović je rekao kako je sadnja sadnica lipa u gimnazijskom dvorištu hvale vrijedna akcija jer učenike vukovarske Gimnazije uči i o važnosti ekologije te očuvanja prirode.

- Uz to ovaj drvored od 20 lipa ima i estetsku ulogu jer ćemo naše školsko dvorište dodatno uljepšati i oplemeniti, a značaj je time veći jer je svaka sadnica posvećena jednom od poznatih učenika koji su nekada pohađali ovu školu - objasnio je Šijanović.

Čast zasaditi prvu sadnicu lipe u "Drvoredu poznatih gimnazijalaca" pripala je Ruži Marić, ravnateljici Gradskog muzeja Vukovar, koja je također pohađala vukovarsku Gimnaziju.

- Velika je čast biti ovdje i sudjelovati u sadnji lipa koje će ukrasiti školski vrt svim sadašnjim i budućim generacijama učenika - izjavila je Marić, dodajući kako boravak u krugu Gimnazije Vukovar evocira uspomene i na njezine školske dane.

"Drvored poznatih gimnazijalaca" blagoslovio je vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić, a u zabavnom dijelu programa nastupili su članovi tamburaške sekcije Gimnazije Vukovar.

Pročitano 1012 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase